
Kávékoktélok és magyaros brunch – Ezek az újdonságok rázzák fel a budapesti gasztrovilágot
- Gasztronómia
Friss koncepciók, hiánypótló kezdeményezések és pezsgő új színek veszik át az irányítást a főváros gasztropalettáján. Milyen egy könnyed magyaros brunch? Mitől ilyen ütős az új speciality kávé a Múzeum körúton? ☕️
Kortárs ízek és izgalmas háttérsztorik – mutatunk nektek kávézót, pékséget, brunch-étlapot és bisztróéttermet is! ✨
Fotó: Mari Ornella
The Principal's Office
Hol: 1053 Budapest, átjáró, Múzeum krt. 7.
Mi: Az igazgatói még sosem volt ilyen hívogató, mint az Unger-ház boltívei alatt rejlő új speciality kávézó. Homonnai Varga Bálint fejében, Los Angelesben – a barátai vintage boltjában töltött délutánok alatt – született meg elsőként az ötlet, hogy olyan kávézót szeretne nyitni, ahol tükröződik az intuíció és dinamika, a közösség és a kapcsolódás öröme.
Hazatérve Tenner Benjaminnal kezdtek el dolgozni a koncepción, közös útjuk pedig Firenzébe vezetett, ahol a gasztrotúra és a designfolyamatok során a tökéletes kávé nyomába eredtek, recepturát dolgoztak ki az itallaphoz, és szépen lassan testet öltött a The Principal's Office kávézó.

Az igazgatóit átszövik a családias baráti szálak és érzelmek, hiszen Bálint édesanyja készíti a kakaós-fahéjas-mogyorókrémes kalácsot, de ugyancsak saját receptből raspberry earl grey mini kuglóf is kapható pultban. A tökéletes kávé – amit kizárólag náluk lehet kóstolni – a Jacobs család speciality pörkölőjében készül, vietnámi és brazil finom blendkávé, aminek íze rendkívül intenzív, savassága viszont alacsony, juharszirup-, kakaóbab- és vaníliajegyek fedezhetőek fel benne.
Ezek az aromák visszaköszönnek a kávéalapú koktélokban is, lehet például POEM néven vodkával készült klasszikus espresso martinit kóstolni, Espresso Gin Tonicot és Cold Brew Negronit is készítenek, PO Dark and Stormy néven pedig a gyömbérsörrel és sötét rummal kevert cold brew-t érdemes kipróbálni.
A soft openingen túl a The Principal's Office nemsokára visszatér, kövessétek őket instagramon a friss infókért!
Fotó: Mari Ornella

Hachi
Hol: 1051 Budapest, Október 6. u. 8.
Mi: A Hachi japán étterem és bár tökéletesen igazodik a modern világ tempójához, asztalfoglalás nélkül, walk-in vendégeket fogadnak, de ha éppen úton vagy, a grab-and-go opció is elérhető!
Modern japán étteremként hozzáférhető módon készítenek húsos, vegetáriánus vagy akár vegán ételeket is, mindezt egy szép, világos tónusú, barátságos helyen. Jelenleg BETA ERA időszakban kísérleteznek az étlappal, amit novemberre, a grand openingre tökéletesítenek.

Muci Pastry
Hol: 1027 Budapest, Margit körút 22.
Mi: Süveges Fruzsina olyan helynek álmodta meg a Mucit, ahol kiszakadva a hétköznapi rohanásból, betérhetünk egy otthonos helyre, és megállhatunk egy jó kávéra – ami különben a kisvárdai Warda Coffee Roasters kézműves pörkölésével készül. Saját receptekből, helyben készült süteményeik – a Mango Passion, a citrusos sajttorta vagy éppen a Muci saját házi keksze – vesznek le a lábadról, de ha a modernitás helyett klasszikusokra éhezel, ugyanúgy megtalálod a pultban az Eszterházyt, a Sacher-tortát vagy a túrógombócot is.
Fruzsina nagymamáját idézi a hely neve, csak úgy, mint minden apró kiegészítő, illetve az egész enteriőr. Ettől lesz igazán családias érzés a sütemények terjengő illatát követve belépni a Muciba!
és Margarita
Hol: 1095 Budapest, Mester u. 46.
Mi: Fine bisztró nyílt a Mester utcában! Az És Margarita modern konyháját Szabados Levente séf vezeti, ahol a mediterrán és közép-kelet-európai alapanyagok találkoznak távol- és közel-keleti hatásokkal. A séf barátja dr. Orbán Marcell gondosan válogatott natúrbor-válogatásával kiteljesedve, egy modern, fúzióskonyha-koncepciót kóstolhatunk.
Az És Margarita szezonális konyhája délben könnyed ebédmenüvel várja vendégeit 11:30 és 14:00 között, míg 18:00-tól rövid étlapos vacsorát kínál, előétellel, húsos és húsmentes főételopciókkal és izgalmas desszertekkel.
Fotó: D. Horváth Lilla

Extra brunch & bar
Hol: 1072 Budapest, Klauzál u. 15.
Mi: Korábban már írtunk az újdonságról, hogy az Extra brunch-ozóként is megmutatja magát, őszre azonban meg is valósult a koncepció. Hiánypótló ötlettel magyaros ízeket varázsoltak a brunch-asztalokra. Nézzük meg, milyen lett!
Avokádótoast helyett cukkiniből készül az új verzió, de krumplilángos és bundáskenyér is került az új étlapra. Édességfronton túrógombóc és meggy-gazpacho idézi az otthonos komfortízeket, de az igazi nagy dobás a Hunglish Breakfast, ahol savanyúsággal tálalják a sült debreceni kolbászt, pálinkás mustárszósszal bolondítva az ízek harmóniáját.

Szerző: Loósz Johanna