Kulináris élvezetek a javából: pop-up koncepciók és más újdonságok nyomában

  • Gasztronómia
2024. 11. 22.

Fotó: Erdőháti Áron

🌮 Megint felbukkant néhány ígéretes új szereplő gasztrofronton a fővárosban, összeszedtük nektek a kedvenceinket: hozunk kávézókat, mexikói ízeket, japán konyhát és friss pékséget!

Váratlan aromákkal és komfortos illatokkal teli világkörüli utazásra hívunk titeket, tartsatok velünk!✨

Todo

Hol: 1052 Budapest, Szervita tér 8.

Mi: A Todo színpompás enteriőrje egyedi atmoszférát teremt: egy hely, ahol a mexikói konyha és kultúra előtt tisztelegve kóstolhatjuk végig az ikonikus mexikói ételeket, hazai újraértelmezésben. A kreatív séf, Keve Márton kezében az eredetileg Mexikóból származó, de itthon is fellelhető alapanyagok kapnak új életet. Ez történik a borsóval – amiből nagyon különleges guacamole készül – , de a paradicsommal, az édes kukoricával vagy éppen az édes paprikával is.

Fotó: Erdőháti Áron

Minden, ami Mexikó, az étlapon szerepel: tortilla, kukoricarizottó, csirkés, marhás, garnélás, de akár vegán taco is kérhető náluk. A rengeteg salsavariáció közül pedig az egyik legkülönlegesebb a saját receptúrából alkotott Salsa Locale, csupa magyar alapanyagból!

Vegán opciókkal, friss churrosszal és számtalan, máshol sosem kóstolt étellel és ízzel találkozhattok a Szervita téren, ráadásul már ebédmenüvel is betekintést nyerhettek a Todo egyedi világába. Vasárnapokon a családoké a terep, ilyenkor foglalkozásokkal készülnek a gyermekeknek.

Fotó: Erdőháti Áron

Művház

Hol: 1114 Budapest, Bartók Béla út 33.

Mi: Itt a legújabb hely a Bartókon: kávézó, coworking bisztró, könyvesbolt, galéria egyben. Megnyílt a Művház! A Kelet Kávézó csapata nem bírt magával, teli vannak gasztro- és kultúrötletekkel, ezeket vegyítik az új helyen. Itt inkább a képzőművészet kerül középpontba: a hangulat kicsit művházas, kicsit könyvesboltos, kicsit újhullámos. Egy kicsi Párizs Budán!

Új, csúcsminőségű kávé (Spektrum Coffee Roastery), saját készítésű, egyedi sós és édes muffinok, természetes édesítéssel készült saját sütik, pogácsák, polenták, superfood-saláta, levesek... egészség és ízek, egyensúlyban!

termelő

Mi: Friss és ropogós gasztrokoncepciót és helyet álmodott Hetey Márton és Buda Tamás, ami pop-up jelleggel működik, és termelő névre hallgat. Névjegyükké vált fahéjas bucijuk receptjét egy norvég pékségben fejlesztették ki, ahol futótűzként terjedő hírük megerősítette őket abban, hogy nagyon jó irányba indultak.

Világot látott pékeink hazai terepre is szerették volna elhozni a lágy, kelt tésztás fahéjas álombucit, ami még csak a kezdet! Hétvégente a Caphéban lehet találkozni a srácokkal, de érdemes szemmel tartani az instájukat a sok meglepetésért, amivel készülnek!

Kicsi Japán "dining"

Hol: 1055 Budapest, Szent István krt. 21.

Mi: A Kicsi Japán a Corvin boltívei után most a Nyugatinál nyitott új egységet, ami kicsit ráérősebb: már be is lehet ülni hozzájuk! A frissen rendelt hal és a tökéletesre főzött rizs igényes tálalással válik a város egyik legfinomabb sushijává, amivel egy kézzel illusztrált kis útmutató is együtt jár, a helyes fogyasztás érdekében.

A Kicsi Japánban tapasztalt minőség még egy lépést tett az autentikus japán kulináris világ irányába: hibátlan választás a helyi (gasztro)kultúra iránt érdeklődőknek.

Telep Szpró

Hol: 1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Mi: Régi-új helyként a Szpró is felkerült a listánkra, ami nem más, mint a Telep újrabrandelt kávézója. Goosebumps kávéval és hétközben is nappali nyitvatartással várják a kávézó közönséget, időnként pedig meglepetés pop-up gasztroeseményeken vagy éppen a Madách Zsibin is betérhettek hozzájuk.

Fotó: Utópia Kreatív

A Szívem Csücske jóvoltából banánkenyér, brownie és almás pite is kapható a Szpróban, a péksütemények zamatát pedig a Budapest Bagel pékségének köszönhetjük. A felső szinten a galéria mindeközben ingyenesen látogatható, érdemes felpillantani a reggeli kávé vagy brunch közben!