
Sushi, focaccia és vízikefír: gasztro workshopok mindenkinek!
- Gasztronómia
- Workshop
- Lifestyle
Időnként érdemes magunkat is meglepni azzal, hogy szabadjára engedjük a bennünk élő séfet vagy cukrászt.
Ezeken a gasztro workshopokon akár teljesen kezdőként is elleshetünk néhány mennyei receptet, amikkel hatalmasat tarolhatunk az otthoni vacsoraesteken!
Mousse workshop
Szeptember 21.
Az édesszájúaknak ellenállhatatlan gondolat egy gazdag csokoládés vagy egy frissítő gyümölcsös mousse desszert. A habkönnyű sütemény a tökéletes tükörglazúrral fedve mesésen szép cukrászművészeti alkotás, a Magicake Sütiműhely workshopján pedig mi is igazi cukrász-zseninek érezhetjük magunkat!
A kétféle ízvilág elkészítése mellett megtanulhatjuk a formázás rejtelmeit, elsajátíthatjuk a fagyasztás és a glazúr mikéntjét, és megismerkedhetünk a sütemény díszítési lehetőségeivel is.
Olasztészta workshop
Augusztus 19.
Az olasz és a magyar konyhák gyúrt tésztái kerülnek reflektorfénybe ezen a workshopon a Burleszkben augusztus 19-én. Kiderül miben tér el a két hagyomány, miben hasonlítanak a tészták, milyen lisztből mi készülhet a tradíció szerint. Hosszú és egyenes, vagy apró és csiga alakú: a tészta kikerülhetetlen alakja az olasz konyhaművészetnek, mi pedig jónéhány formában készíthetünk majd belőle.
Megtudjuk, hogy mivel illik fűszerezni, és mikor mellőzzük inkább a plusz ízeket. Lesz szó a kész tészták hatékony tárolásáról is, és a foglalkozás végén egy finom tésztavacsorával és egy pohár proseccóval zárul majd a nap.

Kombucha és kovászos kenyér workshop
Augusztus 17.
Az új kenyér ünnepéhez közeledvén igencsak stílusos dolog sajátkészítésű kovászos kenyérrel vagy focacciával villogni az ismerőseinknek. Ezen a foglalkozáson egészen az alapoktól indulva ismerhetjük meg az emberiség legfontosabb ételének elkészítését, titkait, trükkjeit a The Green Sommelier és Szabi a Pék segítségével Szentendrén.
A dagasztás és sütés mellett a fermentált italok királyát, a kombuchát is megismerhetjük. Tippeket kapunk az ízesítéshez, az otthoni nevelgetéshez és búcsúajándéknak egy indítókultúrát is bezsebelhetünk. A focacciára pedig a kert legjava kerül majd illatos-ízes feltét gyanánt!
Sushi workshop kezdőknek Bálinttal
Augusztus 13.
Balint’s Pot 2017. óta tart főzős, túrázós és kávézós workshopokat, hatalmas sikerrel. Augusztus 13-án a japán konyhaművészet egyik legelegánsabb remekét, a sushit tanulhatjuk meg elkészíteni Bálint szakértő segítsége mellett.
A sushi egészséges, összetevőinek letisztultsága mellett mély és komplex ízeket kínál, és a végtelenségig tökéletesíthető az elkészítésének technikája. Ezen a workshopon viszont teljesen kezdőként is sikerélményben lehet részünk: készül majd nigiri, maki sushi és uramaki is, mind minőségi alapanyagokból.
Vízikefír workshop
Augusztus 10.
Idén nyáron is szabad a rakpart. Még augusztus közepéig nyugodtan andaloghatunk kézenfogva az út kellős közepén. Koncertek, vásárok és menő szórakozóhelyek települtek ki a vén folyó partjára, tehát kivételesen sok szuper program koncentrálódik a lezárt szakaszon.
Augusztus 10-én például a Dunára néző Dunyiban elkészíthetjük életünk legelső vízikefírjét. Ezt az izgalmas buborékos probiotikus italt elméletben és gyakorlatban is elsajátíthatjuk a foglalkozás során, a végeredmény pedig finomabb és egészségesebb is a bolti társánál. Aki otthon is folytatná a kísérletezést, a workshopról hazavihet magával egy vízikefír gomba startert!