Gasztro workshopok: curry egy szerzetessel, gyoza és a tökéletes torta házilag

  • Lifestyle
  • Street Food
  • Workshop
2025. 10. 07.

A sütés és a főzés lehet egy meditatív és vidám folyamat is, amikor valami újat próbálunk ki, fejlődünk, közösségben vagyunk és minden egyes falat hozzájárul az egészségünkhöz.

Ezeken a workshopokon számtalan ínycsiklandó újdonságot tanulhatunk meg elkészíteni: fermentálhatunk bármilyen zöldséget, ázsiai tésztabatyukat csinálhatunk különböző töltelékekkel és tortát süthetünk, sőt, Tom Yum levesezhetünk is egy thai szerzetessel.

Japán sushi workshop

Október 31.

Apró, minden miliméterében precíz és tökéletesen megkomponált falatok hatalmas ízzel: a sushi Japán egyik legikonikusabb étele. Ennek a finomságnak az elkészítése során megidézzük az ország szemléletét, tradícióit és gazdag örökségét is, ami megkívánja a hozzávalók tiszteletét, a pontosságot és az ízek harmóniáját.

A workshopot Szlávy Ági séf vezeti, aki Japánban tanulta meg a sushikészítés titkait a helyi mesterek szárnya alatt. A foglalkozáson készül majd onigiri csípős tonhallal, nigiri lazaccal és California roll is, amit vietnámi rizstészta saláta egészít ki.

Fermentálós workshop

Október 25.

A fermentálás szinte a mágiával határos: igazi varázslat az, amikor a szemnek láthatatlan mikrovilág néhány nap alatt a legfinomabb és legegészségesebb savanyúságot csinálja meg nekünk vacsorára azokból a felvágott zöldségekből, amiket némi lével egy befőttes üvegbe tömködtünk. Ezen a workshopon megtanulhatunk bármit erjeszteni házilag, amit csak kigondolunk.

Ennek az eljárásnak ráadásul végtelen előnye van. Csökkentheti a puffadást, segíti az emésztést, javíthatja a refluxot és a hideg időjárásban elengedhetetlen immunerősítést is megtámogatja egy hatalmas C-vitamin lökettel. Fermentáljunk, tanuljunk és kóstoljunk finomságokat, a szervezetünk legnagyobb örömére október 25-én!

Kezdjük a piskótával - Tortakészítés az alapoktól

Október 17.

A Rozmaring Stúdió szeretné felkelteni a bennünk szunnyadó cukrászzsenit: egy olyan workshop-sorozatot indít el október 17-én, ahol egy csodaszép és mennyei torta minden egyes lépését egyenként tanulhatjuk meg, egészen a piskótától kiindulva.

Az első alkalommal a csapat közös erővel és szakértői segítség mellett készít el egy klasszikus piskótát, piskótatekercset, majd abból a meggyes verziót is, aztán pedig egy Sacher torta teszi fel az koronát a workshopra. A négy foglalkozás második felvonásában a krémeken lesz a hangsúly, majd a mesteri burkolást és végül a díszítést sajátíthatjuk el.

Ázsiai töltött tészta workshop

Október 15.

Az ázsiai töltött tészták nem csak hihetetlenül finomak, de ugyanennyire sokoldalúak is. Levesbe, főételnek, pirítva, gőzölve és mindenféle földi jóval töltve szolgálják fel őket, telis-tele ízletes zöldségekkel vagy pedig szaftos húsokkal.

Ezen az ázsiai töltött tészta workshopon friss alapanyagokból csinálunk majd gyozát, szecsuáni csilis wontont, dim-sumot és a vietnámi roppanós finomságot, a tavaszi tekercset is elkészíthetjük házilag. Kiderül, hogy készül a tökéletes töltelék a tésztabatyuba, mi mivel párosítva adja a legkülönlegesebb ízélményt, és hogyan kell hajtani a tésztát, hogy ne forduljon ki belőle a közepe.

Főzés, mint Meditáció Kulcson egy Thai szerzetessel

Október 18.

A gasztro ajánlónk utolsó megállójaként egy nagyon különleges workshopot szeretnénk bemutatni. Balint’s Pot eddig is az egyedi eseményeiről volt híres, ám most 30 év után találkozott újra Zsomával, akivel gyermekkorában egy házban lakott, és akivel most a Kulcson lévő házában látják vendégül Chai-t, a thai szerzetes barátjukat.

Chai a foglalkozást közös reggelivel és meditációval nyitja, majd pedig egy teljes thai lakoma bontakozik ki a szerzetes jelenlétében. Aztán teázás, Dunaparti séta és spirituális beszélgetések, kötetlenül. A menü kókusztejes Tom Yum leves, húsmentes Pad thai tofuval és mogyoróval, vegetáriánus zöld curry jázmin rizzsel és gyümölcsök.

A heted iránytűjét tájoló teljes KULT-gyűjtésünkért KATT IDE!🧭