Fermentálós workshop
Óriási izgatottsággal osztom meg, hogy október 25-én, szombaton Budapesten fogok fermentálós workshopot tartani, méghozzá a csodálatos Kenyér Művész Gasztro Műhelyben!💚

Program
Vidám hangulatban, fermentált kóstolók kíséretében sajátíthatod el a házi erjesztés fortélyait.
Kezdőként és lelkes újrakezdőként is jöhetsz!
A kézhez kapott tudással a workshopot követően BÁRMILYEN elképzelt alapanyagot könnyedén tudsz majd fermentálni, amivel hihetetlenül sokrétűen megtámogathatod a szervezetedet.💚
Miért érdemes megtanulni fermentálni?🤓
Rengeteg érvet fel tudnék sorakoztatni ide, de most csak néhányat emelek ki:
1. Emésztés támogatás
"Az vagy, amit megeszel." Pontosabban az vagy, amit ebből hasznosítani tudsz! A fermentált élelmiszerek segítik az emésztési folyamatot: hozzájárulnak a testünk működését katalizáló mikro- és makrotápanyagok jobb felszívódásához, amiből aztán gyakorlatilag az egész szervezetünk profitál!💯
"Mellékhatásként" csökkenhet a reflux és a puffadás is!😉
2. Felvértezheted magad a betegségekkel szemben
A fermentált ételek csodás immunerősítők! A savanyú káposzta például egy fantasztikus C-vitamin forrás, 1 kiskanálnyi mennyiségben több hasznos baktérium található, mint egy egész doboz bolti probiotikumban!🤯 Ételed az orvosságod.😉
3. A fermentálás egy szuper, kreatív alkotási folyamat
A színek, az illatok, a textúrák, a repetitív mozdulatok segítenek lelassulni és megnyugtatni a túlpörgött idegrendszert🙏🏼
🧡
Hozd el a párod, tesódat, Anyukádat vagy a barátnődet, hogy még emlékezetesebb legyen az élmény!🤗
A fermentálás szerintem felér egy meditációval, így a mikrobiomunk támogatása (és a páratlan gasztroélmény😋) mellett a mentális egészségünkre is pozitív hatást gyakorolhatunk.🙏🏼
Nagyon várom, hogy a fővárosban is kapcsolódhassak Veletek!
Az első kommentben elhelyezett linken minden részletet megtalálsz a workshoppal kapcsolatban.
Remélem, hogy minél többetekkel tudunk találkozni!🤗
Szeretettel,
Réka