Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

Mesélő muzsika

2023-11-18T10:00:00.000Z  -  2024-04-27T10:00:00.000Z

A Filharmónia Magyarország családi hangversenybérlete már több generációval ismertette és szerettette meg a klasszikus zenét. A Mesélő muzsika hangversenyeken Dr. Lakner Tamás kalauzolja el a közönséget egy csodálatos utazásra a zene világába. Az interaktív, játékos koncert célközönsége az óvodás és kisiskolás korosztály, de a szülők számára is garantált a kikapcsolódás. A 2023/2024-es évadban új helyszínen várjuk Önöket! A Budapesti Music Centerben három fantasztikus koncertnek lehet részese kedves közönségünk. Novemberben a Pénzügyőr Zenekar, februárban a Miskolci Szimfonikus Zenekar, áprilisban pedig az Anima Musicae Kamarazenekar gondoskodik a családi kikapcsolódásról. Tartsanak velünk!

I. KONCERT

A Mesélő muzsika 2023/2024-es évadában 3 nagyszerű hangversenynek lehetnek részesei nem csak a gyermekek de szüleik egyaránt. A bérletet egy nagyszerű koncerttel nyitja meg a Pénzügyőr Zenekar. A zenében is rendnek kell lennie ugyan úgy, mint a katonáknál. Mi az ami rendet teremti a muzsikában és mi történik, ha mindez felborul. Játékosan, a képzeletet fejlesztve keressük erre a választ.

II. KONCERT

A Mesélő Muzsika 2023/2024-es évada folytatódik, a három családi handversenyből álló bérlet második koncertjén a Miskolci Szimfonikus Zenekar lép fel, Erdélyi Dániel vezényletével. A moderálásáért ezúttal is Dr. Lakner Tamás felel és hogy miről is fog szólni a hangverseny? Bekukucskálunk a zeneszerzők műhelyébe! Választ keresünk arra, hogy milyen zenei megoldásokat használnak a zeneszerzők a különböző állatok karakterének érzékletes megjelenítéséhez? Miért állati jók ezek a zenék? Csak az állatos zenék lehetnek állati jók?

III. KONCERT

A Mesélő Muzsika új évadának harmadik és egyben utolsó koncertjén az Anima Musicae Kamarazenekar fogja szórakoztatni a közönséget. A hangverseny során elhangzavan játékos zenék – zenés játékok azzal a hangszercsaláddal, amelyik a koncert címében feltüntetett módon szólal meg. Szerkesztő és moderátor ezúttal is Prof. dr. Lakner Tamás, aki egy csodálatos utazásra kalauzolja el a fiatal közönséget. Nem érdemes lemaradni!

Nov
18
-
Apr
27

Schedule

Saturday, November 18, 2023
  • 10:00-11:00
    Mesélő muzsika - Pénzügyőr Zenekar: Aki nem lép egyszerre
Saturday, February 10, 2024
  • 10:00-10:00
    Mesélő muzsika - Miskolci Szimfonikus Zenekar: Állati jó zenék
Saturday, April 27, 2024
  • 09:00-10:00
    Mesélő muzsika - Anima Musicae Kamarazenekar: Húzzátok-vonjátok!

I. KONCERT ELŐADÓI:

Pénzügyőr Zenekar

vezényel: Kapi-Horváth Ferenc

házigazda: Lakner Tamás – Liszt-díjas karnagy, zenepedagógus

II. KONCERT ELŐADÓI:

Miskolci Szimfonikus Zenekar

vezényel: Erdélyi Dániel

házigazda: Lakner Tamás – Liszt-díjas karnagy, zenepedagógus

III. KONCERT ELŐADÓI:

Anima Musicae Kamarazenekar

művészeti vezető: G. Horváth László

Similar Events