Sorry for the missing translation! The uploader didn't provide an English description.

Kabaré PARISIANA

2024-04-27T17:00:00.000Z

Kabaré PARISIANA

– zenés kabaré két részben –

Apr
27

Schedule

Tudták, hogy az Újszínház art-deco stílusú épülete 115 éve mulatónak készült? Parisiana néven működött. Ez volt az első kabarénak helyet adó épület Budapesten, ahol színművészek is felléptek. Az Újszínház társulata tisztelegve a nagy elődök előtt klasszikus kabaréműsorral készül: humoros jelenetekkel, viccekkel, kuplékkal, sanzonokkal. A kabaré az a műfaj, mely a közönség örömére, szórakoztatására jött létre, hiszen nincs jobb gyógyír, mint a nevetés.

Idén 150 éves szeretett fővárosunk, Budapest, melynek nemcsak sajátos pesti viccei, hanem dalai és kupléi is emblematikusak. A kor legnépszerűbb zeneszerzőit is megihlették Buda, Óbuda és Pest kis utcái, sőt, versengtek, hogy az ő dalaik hangozzanak el a kabarék műsorában. Eisemann Mihály, Zerkovitz Béla, Márkus Alfréd, Horváth Jenő, Fényes Szabolcs olyan slágereket írt, melyeket ma is valamennyien ismerünk, szeretünk és dúdolunk.

Játsszák: Esztergályos Cecília, Tordai Teri, Koncz Gábor, Dörner György, Almási Sándor, Bánföldi Szilárd, Bátyai Éva, Darányi Ádám, Gregor Bernadett, Incze József, Incze Máté, Jánosi Dávid, Jászai László, Kazári András, Koncz Andrea, Nemes Wanda, Orosz Csenge, Tóth János Gergely, Timkó Eszter, Vass György, Viczián Ottó

Szerkesztő-koreográfus-rendező: Ullmann Krisztina

- Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett

Location

New Theatre

Budapest szívében, az Opera és a volt Balettintézet szomszédságában, a Paulay Ede utcában áll egy gyönyörű ékszerdoboz – az Újszínház épülete. A Lajta Béla tervezte, art-deco stílusú épület 1909-ben Parisiana mulató néven kezdte el működését. Az eltelt több mint 100 év alatt az épület sorsa és története ugyanolyan mozgalmas és hányatott volt, mint nagyon sok minden ebben a városban, ebben az országban. Tizenhét különböző néven volt mulató, táncpalota, revüszínház, kamara-úttörő-művész és ifjúsági színház. Szeretnénk, hogy az Újszínház jelene és jövője legalább annyira legyen nyugalmas, mint amilyen zaklatott volt a múltja. Színházunkban a magyar drámairodalom klasszikusai mellett kortárs magyar írók műveit is láthatja a közönség. Az előadások között találhatunk komédiát és drámát, misztikus tündérkalandot, történelmi és romantikus játékot, illetve számos, gyerekeknek szóló zenés mesejátékot is. Nézőink egyaránt találkozhatnak ritkán játszott irodalmi és színházi csemegével csakúgy, mint a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Keresztény Színházi Fesztiválunk külföldi és hazai, keresztény-szakrális tematikájú produkcióival. Szeretettel várunk mindenkit a magyar dráma teátrumában! Újszínház – Klasszikus értékek. Magyarul.

Similar Events