Willany Leó - Kovács Mátyás / sugar bakery

2024-04-03T19:30:00.000Z

Itt mindenki fellép, aki látszik a sötétben!

Apr
03

Program

Folytatódnak tematikus estjeink! Minden alkalommal lesz valaki a táncosok közül, aki keretet, játékszabályt vagy bármilyen általa gondolt ötletet hoz, ami az aznap esti előadásra hatással lesz. Az improvizáció marad, a kísérletezés irányt kap.

15 éves a Willany Leó. Az előző évadban évek óta velünk dolgozó művészek nagy része külföldre költözött vagy pályaelhagyó lett, a társulat kiadós vérfrissítésen esett át. A 16. évadunkban - ahogy eddig is - a rendszeres szerdai improvizációs előadásaink a táncosok, zenészek és nézők közösségét igyekszik építeni és megtartani, de új kutatással, bemutatóval, workshopokkal és minifesztivállal is készülünk. Fiatalos lendülettel, horizontális működéssel, fejlődő szakmai háttérrel, elképesztő kitartással, rengeteg humorral és szeretettel várunk mindenkit újra, ameddig lehet. Gyertek Leózni!

A Willany Leó előadások koncepciója leginkább az, hogy nincs koncepció. Különböző műfajokból érkező előadók találkoznak a Trafó stúdiójában azzal a céllal, hogy egy olyan előadást hozzanak létre amiről még ők sem tudnak semmit. Kifejezetten arra kérjük a fellépőket, hogy ne hagyják a termen kívül a személyes történéseket, és a “jelenben levéssel” engedjék, hogy az történjen, aminek éppen történnie kell. Így lesz minden előadásunk - ahogy minden napunk - egyszeri és megismételhetetlen. Lassú, gyors, szomorú, megrázó, vicces, szexi, virtuóz, szerelmes, csalódott, nyugodt, nehéz és felemelő. Egyik sem, valami teljesen más, vagy mindegyik egyszerre.

facebook: @willanyleoimproszinhaz

instagram: @willanyleo

Táncosok: Debreczenyi Marci, Grecsó Zoltán, Hován Marcell, Keresztes Patrik, Kovács Mátyás, Szász Zsófia, Takács Lacek, Tóth Laura,

Zenészek: Darázs Ádám, Kemény Márton, Kis Imola Villő, Pege Ádám, Varga Anna

Fény: Rovó Virág

Asszisztens: Turchányi Zsófia

Zenei vezető: Merkl Tamás

Produkciós vezető: Pallag Sára

A Willany Leó munkatársai: Oberfrank Réka, Szilágyi-Pallag Emese

Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

Köszönjük támogatóinknak: EMET, NKTK, NKA, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Helyszín

Trafó Kortárs Művészetek Háza

A budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Magyarországon egyedülálló, a nemzetközi kortárs színtérbe beágyazott befogadó hely, ahol a különböző műfajok – színház, tánc, újcirkusz, zene és vizuális művészetek – egyedi és autentikus módon jelennek meg.

Kapcsolódó események