FAM: Festival of Abnormal Music DAY1

2024-05-08T18:00:00.000Z

▧ A "Festival of Abnormal Music" (FAM) rendezvényét május 8-11. között első alkalommal szervezi meg az Inverted Spectrum Records, 8 budapesti helyszínen (Turbina, Gödör Klub, Auróra, Gólya, Dobozi 21, Blutorange, Susuka, és a Népszíntér), 26 budapesti, dunaújvárosi, debreceni, belgrádi, ankarai és tokiói zenekar valamint DJ közreműködésével.

▧ A FAM egy több műfajú alternatív zenei fesztivál, amely tudatosan sérti a bevett zenei stílusok, szubkultúrák és körök közötti határokat, és olyan változatos zenei formákat mutat be, mint a heavy pszichedelikus rock, avantgárd jazz, kísérleti elektronika, ipari zene, math rock, synth punk, outsider énekes-dalszerzők, szabad improvizáció és progresszív pop. Ez nem egy szűk értelemben vett kísérleti zenei rendezvény, mivel a FAM-on sok előadó nagyon is rock'n'roll. A hangsúly a hiteles, kompromisszummentes, még a nem mainstream műfajokba is kevésbé illeszkedő zenei fellépőkön van, így a fesztivál egy nehezen meghatározható, de markáns művészi minőséget képvisel, amit nevezhetünk "abnormalitásnak".

▧ A fesztivál május 8-án, szerdán, a Dobozi 21-ben a szerb outsider művész és zenész Arhivista (Dunavski Buzukije) kiállításának megnyitójával kezdődik. Mind a négy nap programja alább található.

▧ A belépő 4500 huf naponta, jegyek csak a helyszínen kaphatók.

May
08

Program

Turbina (bar area):

20:00-22:00 Suhaid

Turbina (club room):

21:00 Dupla Eutanázia (trash punk / trash pop)

22:00 Stone Sober (alternative psych rock)

23:00 Power Flower (synth punk / egg punk)

00:00 Korgoth (raw math rock)

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Kapcsolódó események