Nyitott Stúdió - Vadas Zsófia Tamara

2024-05-06T17:00:00.000Z

A workshop ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért részvételi szándékod kérlek a következő e-mailcímen jelezd: [email protected]

A Trafó hétfőnként, havi egy alkalommal, megnyitja Liliom utcai táncstúdióját mindazok előtt, akik szeretnek mozogni. Minden alkalommal más koreográfus vagy táncos osztja meg az érdeklődőkkel néhány kedvenc gyakorlatát. A cél nem feltétlenül egy koreográfia elsajátítása, hanem a közös mozgás, feltöltődés, tanulás egymástól, együtt.

May
06

Program

Az április alkalmat Vadas Zsófia Tamara, Lábán díjas koreográfus, táncos vezeti.

Tamara a táncról: „A tánc nem úgy érdekel, mint a lépések kombinációja, hanem mint egyfajta kapcsolatteremtés; egy bizonyos valamivel vagy valakivel való kapcsolat kialakítása.”

A májusi Nyitott Stúdió workshopról pedig:

”Különböző mozgásminőségek keresésével, a test jóleső, vagy éppen szokatlan használatát kutatjuk és tapasztaljuk meg. Ezzel egy időben a fantázia és a fizikalitás összekapcsolására törekszünk. A test bölcsességének és szabadságának előhívására teszünk kísérletet, mind egyénileg és mind közösen a Stúdió terébe vizionálva. Zoom-in zoom-out. A mozgás felszabadító öröme önmagáért, ismerős és ismeretlen mozdulatokkal. Látni és láttatva lenni. 360 fokos érzékelő figyelmi-fókusz. Kapcsolódás és kitörés, elengedés és megérkezés, fantázia és belső világépítés, fizikális határátkelés és simogató elmerülés a “nem tudás” bársonyos mezejében.

Come as you are."

Helyszín

Trafó Kortárs Művészetek Háza

A budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Magyarországon egyedülálló, a nemzetközi kortárs színtérbe beágyazott befogadó hely, ahol a különböző műfajok – színház, tánc, újcirkusz, zene és vizuális művészetek – egyedi és autentikus módon jelennek meg.

Kapcsolódó események