ZÖLD könyvklub

2024-06-11T15:00:00.000Z

Havi beszélgetések környezettudatos témákról

Jun
11

Program

Környezettudatos könyvklub a Lehetőségek terében 📚🌱

A program neked szól, ha

📖 fontos számodra a környezettudatosság,

📖 szívesen olvasnál a fenntarthatóság különböző aspektusairól,

📖 és érdekel mások hogyan gondolkodnak a témáról.

A könyvklub alkalmain zöld felvetések mentén született könyveket dolgozunk fel, esetenként az aktuális témában jártas vendéget is meghívunk. A közös beszélgetés kiindulópontjaként az adott könyvből vett idézetek szolgálnak, és bár a részvételhez nem kötelező, ajánlott a választott könyvek elolvasása.

A foglalkozások alkalmanként is látogathatóak, de örömmel vesszük, ha az olvasókörben visszatérő tagokat is üdvözölhetünk majd. A klub maximális létszáma 15 fő, az első alkalomra jelentkezni a következő form kitöltésével tudtok: https://forms.gle/iNkTCtKejULcxx4a8

Könyvklubalkalmak és feldolgozásra kerülő könyvek:

Második alkalom: 2024. június 11., 17.00 – 19.00

Robin Wall Kimmerer: Szentperjefonat - Őshonos bölcsesség, tudományos ismeretek és a növények tanítása

Robin Wall Kimmerer botanikus, az amerikai őslakosok potavatami nemzetségének tagja, könyvében környezeti fenntarthatóságról és ökológiai tudatosságról tanítja az olvasót. A kötet többek között az ember és a természet közötti kapcsolat rétegeinek feltárását tűzte ki céljául, és mint egy illatos szentperjéből álló fonat, három szálból tevődik össze: az őslakosok bölcsessége keveredik benne tudományos ismeretekkel és az írónő saját tapasztalataival. A Szentperjefonat elmélkedés a földdel való kapcsolatunk helyreállításáról és a természet tiszteletéről, és egy emlékeztető arról, mennyi mindent tanulhatunk a növényektől.

Helyszín

Práter 63 // Lehetőségek tere

A Lehetőségek tere egy kulturális – oktatási program és közösségi tér, ami fiataloknak és fiatal felnőtteknek (16-35 évesek) nyújt lehetőséget képzések és projektek formájában a kritikai gondolkodás és párbeszéd közös gyakorlására, találkozásra, élményalapú tanulásra és alkotásra.

Kapcsolódó események