Castle Grooves: Klayman X DJ Crimson

2024-05-30T16:00:00.000Z

Tarts velünk csütörtökön a város felett!🌪️☄️

May
30

Program

Line Up:

📀 Klayman

A 90-es évek hangzásvilágáért megőrülő, sokak által ismert szelektor, a hazai queer közösség pártfogója, aki most a Dirty Cash csapat tagjaként igyekszik pozitív energiákkal átitatni a táncparkettet.

📀DJ Crimson

Több, mint 20 éve szelektálja a jobbnál jobb lemezeket, és nem csak felejthetetlen éjszakákat köszönhetünk neki, hanem olyan rendezvénysorozatokat is, mint a Lick The Click!, a Kimitrak vagy a Sunburst.

Az esemény ingyenes.

Helyszín

Savoyai Terasz

A Savoyai terasz a Budai Vár egyik legszebb része, az innen nyíló kilátást Budapest legszebbjeként emlegetik. A széles térről jól látható a várost hosszan kettészelő Duna, a Parlament, a Gellért-hegy, Budapest hídjai, a Szabadság-szobor, és tiszta időben megcsodálhatók innen a pesti oldal látnivalói is. A Magyar Nemzeti Galéria előtt elterülő teraszt az 1900-as évek óta, Róna József szobrászművész alkotása, Savoyai Jenő herceg, a híres osztrák hadvezér neobarokk bronz lovas szobra ékesíti. Savoyai nevéhez fűződik történelmünkben a törökök kiűzése. A művésztől eredetileg Zenta város rendelte meg a szobrot, azonban nem tudták kifizetni. A szobron Savoyai bal kezével fogja a lovát, feszült figyelemmel követi a csata menetét. A két dombormű a zentai sáncok bevételét, illetve a híres lovasrohamot ábrázolja, felettük egy fiatal és egy öreg török fogoly ül. A 2600 m²-es, kővel burkolt teraszt a szobor mellett kétoldalt színpompás virágok díszítik. A Savoyai terasz a Clark Ádám térről siklóval, a Szent György tér felől, illetve a Nagy Rondellán keresztül gyalog közelíthető meg. Az esti órákban a Palota díszvilágítása és a panoráma páratlan atmoszférát kölcsönöz a térnek.

Kapcsolódó események