John Maus (US), Vidal

2024-07-27T18:00:00.000Z

John Maus (US)

Sokat elmond egy zenéről, ha képesek lennénk egymás után meghallgatni újra és újra, órákon és órákon át. Az ilyen zenékből lesznek korszakos, emlékezetes, fontos darabok a későbbiekben, és ha John Maus zenéjének ilyen státuszba emelését akár csak egy centiméternyivel is elősegíthetjük, akkor legyen, mert megérdemli.

Ha el akarjuk helyezni őt a könnyűzene koordinátarendszerében, akkor az Ariel Pink's Haunted Graffiti és a Panda Bear, illetve a legújabb kori avantgárd pop és a dreampop/chillwave műfajok háza tájával érdemes ismerkednünk.

Jul
27

Program

Vidal

A hálószobaprojektből lett trió gyökerei a '70-es, '80-as évek angolszász zenei világba nyúlnak, a dalszövegek pedig magyarul próbálnak valami újat hozni. Tavaly jelent meg első nagylemezük Temessük el a p*csába címmel, az albumon szereplő Rengeteg c. dalhoz klip is készült, melyet a 07. Magyar Klipszemlén díjaztak.

Helyszín

A38 Hajó

A szénbányászó hajóból átakalított A38 simán Budapest legizgibb szpotja. A hajó gyomra lassan 20 éve ad otthont az élő- és elektronikus zene széles palettájának, teltháznál pedig bőven érezni, ahogy a bulizók ütemes mozgása hullámokat csap a Dunában. Külföldi fellépők is gyakran emlegetik fel utólag, mint kedvenc klubjukat.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események