Csak_egy_kis SZERELEM // Csoportos kiállítás

2024-06-13T16:30:00.000Z  -  2024-09-04T17:00:00.000Z

A Pikszis Kultúrpont csoportos kiállítása a szerelemről "Csak egy kis szerelem" címmel.

Jun
13
-
Sep
04

Program

A kiállításról:

A cím első blikkre a szerelem egyszerűségét és hétköznapiságát hirdeti, azt hogy egy bizonyos távolságból és első ránézésre pontosan ennyire egyszerűen kellene két vagy több egymást szerető emberhez viszonyulnunk. Hiszen ez csak egy kis szerelem. Legtöbbünk már érezte, ha épp nem érzi, akkor érzi a hiányát. Viszont rögtön a második gondolatunk az, hogy a szerelem nem lehet kis dolog. Hiszen olyan nincs is, hogy Kis szerelem, Nagy szerelem van. És máris megágyaztunk a szóban forgó fogalmat övező ambivalenciáknak. A szerelem lehet szép és csúnya, érzéki és fájdalmas, könnyed és kimért tiszta és mocskos is. De többnyire ezeknek a fogalmaknak az összességéből áll össze valami olyan komplex érzés vagy fogalom, ami belegabalyít bennünket az egyszerűnek, könnyűnek és illatosnak tűnő lila ködbe amibe beleugrottunk a „hiszen ez csak egy kis szerelem” felütéssel.

Ennek a nyitottságnak és kezdeti elvakultságnak a szellemében születik ez a kiállítás is és próbál sokfajta szerelmet, szerelmi helyzetet és állapotot bemutatni.

Mi maradunk is ennél a könnyed felütésnél és reméljük, hogy Ti, minél többen belegabalyodtok majd!

Helyszín

Pikszis Kultúrpont

A Pikszisben mindenféle művészetet gyűjtünk, fogyasztunk és mutatunk. Egy többfunkciós, kulturális közösségi teret hoztunk létre, ahol mindenkit szívesen látunk, függetlenül attól, hogy előzetesen mennyi és milyen kapcsolata volt a művészethez. Célunk mindenki számára megkönnyíteni, hogy különböző művészeti ágakat ismerjen meg, azáltal, hogy egy intézményben egyesítjük a képzőművészetet, zenét és sok minden mást. A Pikszis jelenleg egy galériából, kávézóból, lemezboltból, vintage store-ból és különböző workshopokat és eseményeket befogadó termekből áll. Van egy házi rajziskolánk is, a Pikszis Analóg Kör, ami a megszokottól kicsit különbözőbb megközelítéssel tanítja alkotni az erre vágyókat.

Kapcsolódó események