Szerda esti lassulás - Mindfulness gyakorlás a naplementében

2024-07-10T17:15:00.000Z

Az esti naplemente különleges pillanatokat hozhat, és most lehetőségünk van a Kopaszi-gát egyik éttermének a tetőteraszán gyakorolni, ahol a természet közelsége és a város fényei között még inkább megélheted a jelen pillanatot. Mindezt teljesen díjmentesen.

Jul
10

Program

🗺️ Kopaszi-gát romantikus miliőjében, az egyik étterem tetőteraszán. Úgy számolj, hogy kb. 15 perc séta befele a gáton. A pontos címet jelentkezést követően küldöm el.

🧘‍♀️ 1 órás vezetett, csoportos mindfulness gyakorlás. 2 vezetett mindfulness meditáció során lelassulunk és visszatalálunk a jelen pillanatba a mindennapi nyüzsgésből.

👩‍🦰 A meditáció(ka)t tartja: Szabó Edit (@szabodytke). Üzleti szférában dolgozom, mindfulness (MBSR: mindfulness-based stress reduction - mindfulness alapú stresszcsökkentés) tanár vagyok. A mindfulness (és a jóga) a legfontosabb stresszmenedzsment eszközöm a mindennapokban.

ℹ️ Kezdőket és lelkes újrakezdőket, valamint tapasztalt gyakorlókat is várok. Ha még sosem meditáltál, akkor is gyere bátran.

👛 A gyakorlás díjmentes, de az esemény létszáma korlátozott, így előzetes regisztráció szükséges.

👗 A gyakorláson laza, kényelmes ruhában fogod a legjobban érezni magad. Hozz magaddal a (jóga)matracod vagy plédet, amire le tudsz ülni, feküdni vagy bármit, amivel komfortos neked (ülőpárna, szempárna, pulóver, szúnyogriasztó) a meditáció. Ha nem tudsz magaddal hozni semmit sem, akkor szólj nyugodtan és megoldjuk.

🎁 A résztvevőknek ajándékcsomaggal készülök, a Hester's Life és a Bazsalikomos Kert jóvoltából.

🍽️🍹 A program előtt vagy után lehetőség van az étteremben vacsorázni önköltségen alapon a la carte.

🙋‍♀️

Gyere meditálni, várlak.

Helyszín

Kopaszi-gát

A **Kopaszi-gát** az [Összekötő vasúti híd](https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96sszek%C3%B6t%C5%91_vas%C3%BAti_h%C3%ADd) (népnyelven sokszor még: Déli összekötő vasúti híd) lábánál, attól délre, [Budapesten](https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest) a [XI. kerületben](https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XI._ker%C3%BClete) található. Mintegy 900 méter hosszan a [Dunába](https://hu.wikipedia.org/wiki/Duna) nyúló [gát](https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%A1t_\(v%C3%ADz%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s\)), amely a [Lágymányosi-öblöt](https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1gym%C3%A1nyosi-%C3%B6b%C3%B6l) választja el a Dunától. A gát területén több kisebb étterem és játszóház is működik, népszerű pihenő- és találkozóhely.

Kapcsolódó események