A Place To Bury Strangers

2024-08-05T17:30:00.000Z

A rajongók világszerte tudják: Oliver Ackermann mindig tartogat meglepetéseket. A New York-i A Place To Bury Strangers énekese és gitárosa közel két évtizede örvendezteti meg és ejti ámulatba közönségét, a post-punk, a noise-rock, a shoegaze, a pszichedélia és az avantgárd zene meglepő és váratlan kombinációival. A Death By Audio alapítójaként, a jeleket megzavaró stomp boxok és látomásos hangszer effektek megalkotójaként ezt az izgalmat és találékonyságot más művészeknek is átadta, akik csatlakoznak a felszereléséhez, és felrobbantják az elméket. Koncerten az A Place To Bury Strangers nem kevesebb, mint meghökkentő - egy sámánisztikus élmény, amely dicsőséges hangzásban, őrült balra fordulásokban, transzcendens rezgésekben, valós idejű kísérletekben, briliáns áttörésekben fürdeti a hallgatót.

Aug
05

Program

És ahogyan a New York-i undergroundban sok társa lassulni és beilleszkedni látszik, Ackermann kreativitása felgyorsul. Saját kiadót indított: Dedstrange, amely a hangzásvilág renegátjainak munkáját hivatott világszerte népszerűsíteni. Emellett felfrissítette a csapat felállását, John Fedowitz basszusgitárossal és Sandra Fedowitz dobossal, és a zenekar soha nem hangzott még aktuálisabban, bátrabban vagy megközelíthetőbben dallamosabban. A Hologram EP az új felállás első kiadványa - és az első a Dedstrange kiadónál -, és nem túlzás azt állítani, hogy a reakciók elragadóak. A Ghettoblaster azt írta, hogy a zenekar lármája felülmúl mindent, ami az elmúlt évtizedben New Yorkból kikerült. A Brooklyn Vegan dicsérte Ackermann "fantasztikus, érzelmes" éneklését, és dicsérte a csapat legújabb elkötelezettségét a dallamok és a szövegek előtérbe helyezése iránt. Pitchfork, Flood, AllMusic: mindannyian felsorakoztak, hogy a Hologramot egy fáradhatatlan, mély diszkográfiával rendelkező zenekar legjobb munkájának példájaként nevezzék meg, amelynek mély diszkográfiája és olthatatlan vágya, hogy kihívást jelentő, példátlan zenét hozzon létre. Az A Place To bury Strangers 2022. február 4-én jelentette meg a várva várt hatodik, See Through You című albumát az újonnan alapított Dedstrange kiadónál a kritikusok elismerését kiváltva, és azóta szüntelenül turnéznak. 2024-ben megjelenik a 'The Sevens': négy 7"-es lemez, melyen a 'See Through You' kiadatlan számai szerepelnek, és februártól kezdve havonta jelennek meg, a 7. album pedig ősszel jelenik meg.

Helyszín

A38 Hajó

A szénbányászó hajóból átakalított A38 simán Budapest legizgibb szpotja. A hajó gyomra lassan 20 éve ad otthont az élő- és elektronikus zene széles palettájának, teltháznál pedig bőven érezni, ahogy a bulizók ütemes mozgása hullámokat csap a Dunában. Külföldi fellépők is gyakran emlegetik fel utólag, mint kedvenc klubjukat.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események