DEAFKIDS & TEST

2024-10-03T18:00:00.000Z

Két szélsőségesen izgalmas és bátor brazil zenekar egy este az Aurórában!

A tizenhárom éve aktív DEAFKIDS különleges zenéjével bejárta a világ színpadait. Elektronikus és experimentális avant-garde zenei elemek, dub technikák, zaj, pszichedélia, hipnotikus poliritmia, valamint az archaikus brazil és latin zenei hagyomány lüktetése együtt szabadítják föl a szó legszabadabb értelmében vett punk lendületet.

2020-ban azzal a PETBRICK-kel jelent meg közös lemezük, amelyben a Sepulturából is ismert Iggor Cavalera is játszik. Nemcsak olyan szaklapok írtak róluk elismerő sorokat, mint a The Quietus vagy a The Wire, hanem riportot hozott róluk a The Guardian is.

Oct
03

Program

Zajkeltő bűntársaik ezen az estén egy másik szédületes zenekarnak, a szintén brazíliai TESTnek a tagjai lesznek. A DIY-punk attitűd egyik kiemelkedő példája ez a deathgrindcore zenekar, mely első koncertjeit São Paulo utcáin játszotta egy VW Kombi által működtetett aggregátor segítségével. Brazília egyik legaktívabb zenekaraként a TEST kísérletező és végtelenül kreatív művészi érzékkel keveri az extrém metal elemeit, például a blast beateket, játékos hangzáselemekkel mind a dalszerzésben, mind az élő fellépésekben, ezáltal felélesztve a punk szellemét, a csináld magad ethoszt és újraértelmezve a közterek elfoglalásának koncepcióját. Ez a megközelítés a TEST-et hivatkozási alappá tette Brazíliában és külföldön egyaránt.

Iggor Cavalera a TEST dobosát minden idők tíz legjobb dobosa közé sorolja.

A hazai extrémzene kedvelői találkozhattak velük a csehországi Obscene Extreme fesztiválon is.

Helyszín

Auróra

Alkotótér | Bázis | Klub. Az Auróra közösségi tér egy önkormányzó kultúrközösségi központ budapesti Auróra utcában, a II. János Pál pápa tér közvetlen közelében.

Kapcsolódó események