Kimcsikészítés - A nyári kert Kimcsije

2024-07-28T13:00:00.000Z

A tanfolyam során a résztvevőkkel megismerkedünk a fermentáció alapjaival, majd közösen elkészítünk egy adag vegán kimcsit, amit mindenki saját ízlésének megfelelően ízesíthet és vihet haza.

Jul
28

Program

A koreai konyha legismertebb fermentált étele. Nevének jelentése: alámerített zöldségek. Csak Koreában ezer féle varriációban létezik. Eredete az ősidőkbe nyúlik vissza, első említése Kr.e. 54-ből való. Az elmúlt pár évtizedben elindult világhódító útjára, most már a világ bármely pontján találkozhatunk különböző, a helyi szokásokat és alapanyagokat tükröző kimcsikkel.

Legfőbb alapanyag a kínai kel. Ezen kívül kerülhet bele csili, gyömbér, fokhagyma, jégcsapretek, szójaszósz, alga, halszósz, bébipolip, élő garnéla, répa, osztrigaszósz, újhagyma és sok minden más is.

A résztvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, hozzanak magukkal két, legalább fél literes, jól záródó befőttesüveget, konyhai kötényt és egy darab egy kést is.

Jelentkezni az alábbi ímél címen lehet: [email protected]

A tanfolyam ára 5000 forint, ami a helyszínen fizetendő.

Helyszín

MANYI

Se nem foglaltház, se nem romkocsma, de mindenképpen olyan közösségi tér és kultúrgócpont, ami olyan egykori történelmi helyek hagyományát viszi tovább, mint a Kultiplex vagy a West Balkán.

Kapcsolódó események