Erjesztett italok - A nyár bódulatában

2024-08-04T13:00:00.000Z

A tanfolyamon kóstolt italok csekélyke alkoholtartalommal rendelkeznek, ezért a résztvevőket kérjük, jól gondolják meg milyen módon érkeznek az alkalomra.

Aug
04

Program

Legősibb fennmaradt leletünk az erjesztéssel kapcsolatban 9000 éves. Egy agyagkorsóban talált mézborszerű italmaradványról van szó, Ázsiából. A fermentált vagyis erjesztett italok története szorosan összekapcsolódik a jelenkori emberiség történetével. A foglalkozás során ennek miértjeiről és hogyanjairól lesz szó, mind elméletben, mind gyakorlatban.

Kóstolni fogunk többféle ízesítésű kombuchát, mézbort, kvászt, amazakét (fiatal szakét), és ginger bugot azaz gyömbérsört is. Áttekintjük ezen italok helyét a kultúránkban, történelmünkben és emésztőrendszerünkben is. Kézzelfogható eredményként egy nagy üveg saját kombuchával illetve a kóstolt italok szabadon választott indítókultúráival indulunk haza.

Kérek mindenkit hozzon magával két, jól záródó befőttesüveget!

A részvétel regisztrációhoz kötött, így kérlek a [email protected] ímél címre írj ha szeretnél jönni a workshopra, a neved, a tanfolyam címének és dátumának megjelölésével.

Hozz magaddal papírt és írószert, mert a receptek egy része csak akkor és ott hangzik el.

Részvételi díj: 6000 Ft, ami tartalmazza a hazavihető fermentumok árát és egy 4 literes befőttesüveget.

A tanfolyamon kóstolt italok csekélyke alkoholtartalommal rendelkeznek, ezért a résztvevőket kérjük, jól gondolják meg milyen módon érkeznek az alkalomra.

Szeretettel várlak benneteket,

Márton Csaba Marcell

Helyszín

MANYI

Se nem foglaltház, se nem romkocsma, de mindenképpen olyan közösségi tér és kultúrgócpont, ami olyan egykori történelmi helyek hagyományát viszi tovább, mint a Kultiplex vagy a West Balkán.

Kapcsolódó események