YOUR WATER OUR WATER

2024-06-21T13:00:00.000Z  -  2024-08-09T17:00:00.000Z

„Ugyanazokba a folyamokba lépőkre más és más víz árad.” Hérakleitosz híres mondása arra hív minket, hogy az identitásról és a folytonosságról elmélkedjünk. Ha megengedjük magunknak, hogy a folyót ne földrajzi képződményként, hanem az élet metaforájaként értelmezzük, rátalálunk minden létezés lényegére: a folyamatos változásra és megújulásra. A víz folyamatosan áramlik, változtatja irányát, gátak és zuhatagok alakítják folyását. A folyó mozgása soha sem monoton, mint ahogy az ember is változik az idő múlásával, és minden pillanat újraformálja őt, nincsenek ismétlődő pillanatok, és a múltban sem horgonyozhatunk le, minden élő mozgás itt és most történik, az idő folyamatos áramlásában.

Jun
21
-
Aug
09

Program

A YOUR WATER, OUR WATER tíz különböző ország olyan művészi alkotásait mutatja be, amelyek a Duna és más vizek történelmi és ökológiai aspektusait vizsgálják. A vizet az átalakulás és a megújulás metaforájaként értelmezik.

Helyszín

art quarter budapest

Progresszív elképzelésekben utazó független művészeti központ, aminek kiállításaiért és hajnalba nyúló kísérleti elektronikus estjeiért érdemes kivetődni a város szélére.

Kapcsolódó események