SAMODAI-SZIVES DUÓ

2024-08-03T08:30:00.000Z

Immerzív foglalkozás, ahol a közönséggel együtt festjük meg a zenét. A Samodai-Szives Duó és Nagy Katalin Matild előadásain zenében és képekben elevenednek meg a mesék hősei. Koncert és festés, hangszerek és ecset szimultán kapcsolata. Az előadáson a nézők is aktív részeseivé válhatnak a produkciónak, ugyanis a Duó előadásain a kortárszenei művek és a gyerekek ecsetje alatt kapnak a mesék szereplői új formát és színt.

Aug
03

Program

Figyelj a zenére! A vonalak és színek együtt mozognak a hangokkal. Sőt, ha már mozgunk, miért ne lehetnénk mi az erdő, a folyó, vagy maguk a hősök is? Interaktív koncertélmény gyerekeknek és felnőtteknek, ahol a zene élménye a közös alkotás örömével társul.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események