Bebe Rexha

2024-08-10T15:30:00.000Z

Bleta „Bebe” Rexha 1989. augusztus 30-án született Brooklynban, New Yorkban, New Yorkban, és Staten Islanden, New Yorkban, New Yorkban nőtt fel Bukurije Rexha (született Isai) és Flamur Rexha gyermekeként. Édesapja 21 éves korában vándorolt be az Egyesült Államokba. Az albán nyelvben a bletë „méhecskét” jelent; és elmagyarázta: „A szüleim albánok, és az emberek elkezdtek röviden Bebe-nek hívni”.

Aug
10

Program

Miután leszerződött a Warner Bros. Recordshoz 2013-ban, Rexha dalszerzői kreditet kapott Eminem és Rihanna „The Monster” című kislemezén (amely később megkapta a legjobb rap/énekelt előadásért járó Grammy-díjat), valamint Selena Gomez és Nick Jonas által felvett dalokhoz is hozzájárult dalszerzőként. Rexha 2015-ben adta ki debütáló extended play-jét, az I Don't Wanna Grow Up-ot, amely az „I'm Gonna Show You Crazy” című kislemezzel mérsékelt kereskedelmi sikert aratott.

Rexha 2017-ben két további extended play-t adott ki, az All Your Fault: Pt. 1 és All Your Fault: Pt. 2, amelyek ismét mérsékelt sikert arattak az „I Got You” és a „The Way I Are (Dance With Somebody)” című kislemezekkel. Rexha több kollaborációval is sikert aratott, köztük a G-Eazy-vel készített „Me, Myself & I”-vel, a Martin Garrix-szal készített „In the Name of Love”-mal és a Florida Georgia Line-nal készített „Meant to Be”-vel, mely utóbbi nagy sikert aratott country crossover kislemezként, és a második helyen végzett a Billboard Hot 100 slágerlistán az Egyesült Államokban. Rexha debütáló stúdióalbuma, az Expectations (2018) a 13. helyet érte el a Billboard 200-as listán az Egyesült Államokban, és az „I'm a Mess” című főcímdal sikere miatt Rexha-t jelölték a legjobb új előadónak járó Grammy-díjra.

Rexha trombitált, és megtanította magát gitározni és zongorázni. Rexha a Staten Islanden található Tottenville High Schoolba járt, ahol különböző musicalekben vett részt. A kórushoz is csatlakozott, még a középiskolában. Miután csatlakozott a kórushoz, felfedezte, hogy a hangja koloratúrszoprán. Rexha a Coldplay, a Cranberries, Lauryn Hill, Alanis Morissette és Kanye West zenei hatásait sorolja fel.

Helyszín

Hajógyári-sziget (Óbudai-sziget)

Az Óbudai-sziget, más néven Hajógyári-sziget a Duna egyik szigete Budapest III. kerületének közigazgatási területén. Óbudaisziget formában Budapest egyik városrésze is. Kedvelt kirándulóhely, ám nagyobb ismertségre nem ezért, hanem az itt 1993 óta minden évben megrendezett Sziget Fesztivál miatt tett szert.

Kapcsolódó események