Borszerda Művészet itthon és Európában

2024-09-18T16:00:00.000Z

Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2024-ben immár tizenharmadik alkalommal!

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A júliusi programsorozat után szeptember 18-án is különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák tematikái az utóbbi időszakban megújult állandó kiállítások köré épülnek, az utolsó programon a nemzetközi gyűjtemény, valamint a 20. századi művészetet bemutató Modern idők kiállítás kerül a középpontba.

Az idei évben a pénzügyi piac egyik meghatározó és dinamikusan növekvő magánbankja csatlakozott főtámogatóként az eseményhez. A K&H privát bank ügyfelei, illetve a rendezvény vendégei számára is szeretné lehetővé tenni, hogy megtapasztalhassák azt a harmóniát, amit egy pohár finom bor, a lenyűgöző panoráma és a művészet által elérhető vizuális, szellemi feltöltődés nyújthat. Az innováció és a fenntarthatóság mellett elkötelezett pénzintézet támogatásával és Hatos Fanni, a Michelin-csillagos SALT étterem korábbi sommelier-jének és a Bortársaság borászati kapcsolattartójának ajánlásával a programsorozat történetében az idei évben elsőként nemzetközi színtéren is ismert és elismert magyar natúr borászatoknak is lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, amelyeknek a borai organikus vagy biodinamikus megközelítéssel termesztett szőlőből, adalékanyagok nélkül készülnek.

Sep
18

Program

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. A Budavári Palota épületegyüttesében található múzeum állandó kiállításain a magyar képzőművészet legfontosabb alkotásait, többek között M S mester, Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József és Maurer Dóra remekműveit láthatja a közönség.

Kapcsolódó események