Némafilmzene - Panda Elektroakusztik - Fritz Lang: Metropolis

2024-10-18T19:00:00.000Z

Péntek este a HENGERMALOM robosztus oszlopai között megelevenedik egy múltbéli futurisztikus város néma képe: levetítjük a sci-fi műfaj megkerülhetetlen klasszikusát: Fritz Lang 1927-es Metropolis c. filmjét. A monumentális képi világhoz a zenei aláfestést a Panda Elektroakusztik szolgáltatja.

Oct
18

Program

Fritz Lang: Metropolis (1927)

német expresszionista némafilm

John Masterman gigantikus Metropolisában csupán egy kiváltságos réteg élvezi a technikai fejlődés nyújtotta előnyöket. Számukra csodálatos kertek és ligetek kapui állnak nyitva, ők fényben és ragyogásban élnek. A város alsó szintjén tengődnek a szegények, a munkások, akik napfényt sose látnak, mesterségesen megvilágított körülmények között robotolnak naphosszat. A két szintet liftek kötik össze, egyébként lakóik között nincs semmi kapcsolat. Mígnem egy napon "lentről" érkezett gyerekcsapat zavarja meg a fentiek szórakozását, élükön a fiatal tanítónővel, Mariával. Ericet, Masterman fiát megszédíti a lány szépsége, és utána ered az alsó városba.

Élőzene: Panda Elektroakusztik

Helyszín

Hengermalom

A Hengermalom egykor a város kenyerét adta. Mára egy rejtélyes építménnyé vált, ami Kelenföld, a város és a folyó múltjáról mesél. A hatalmas betontömbök között egy új történet kezdődik: az üres hengerek hamarosan közös ötleteinkkel telnek meg. [https://hengermalom.com](https://hengermalom.com/?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAabvyG-IijvuLVmIUOtcj7Hftc3784HAZu78eQmcuGqy15aU5oaYnczJjJU_aem_gomomDWDYa2GTVz1hI1cug)

Hallgasd meg

Kapcsolódó események