Eidolon Club vol. 4 - Zolnay Pál: Fotográfia - filmvetítés

2024-10-24T16:30:00.000Z

Idén havonta visszatérő programsorozatot indítottunk, ahol a privát és a mindennapi fotográfia aspektusait vitatjuk meg, mutatjuk be, és tárjuk a közönségünk elé. Október 24-én, 18:30-tól a budapesti Cirko-Gejzír moziban Zolnay Pál Fotográfia című dokudrámáját vetítjük – egy általunk készített videó-esszé kíséretében.

Oct
24

Program

Az Eidolon Club negyedik eseményén a magyar filmművészet egyik olyan műfajok közötti, nehezen besorolható és új utakat kereső filmjét nézünk meg közösen, amelynek kérdésfelvetései ma már még égetőbbek, mint megjelenésének idejében. Zolnay 1973-as filmje – túlzóan tömören összefoglalva – az általunk készített képek és a minket körülvevő valóság kapcsolatával foglalkozik az osztálykülönbségektől, generációs traumáktól és politikai elnyomástól terhelt magyar társadalom kontextusában.

Jegyár: 2950 forint

Elővétel: https://www.cirkogejzir.hu/foglalas/?id=40683

✹A filmet az eredeti magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.✹

Fotográfia, 1973

rendezte: Zolnay Pál

88’, dokudráma

A film előzetese itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=bNDYlibaw84

A klub havonta zajló eseményeiről itt adunk hírt először: https://everydayphotography.org/centre/projects

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Köszhasznú Nonprofit Zrt.

Helyszín

cirko-gejzír mozi

Európa egyik legkisebb független művészmozija, melyet a Cirko Film-Másképp Alapítvány üzemeltet. Mint írják, "Elkötelezett vagyunk abban, hogy elérhetővé tegyünk olyan alkotásokat, amelyek terjesztése semmilyen kereskedelmi céllal nem függ össze, és e mellett a minőségi kultúra terjesztését, az európai értékek és kultúra cirkuláltatását segítik elő."

Hallgasd meg

Kapcsolódó események