Palágyi Ildikó, Cakó Ferenc

2024-10-22T17:30:00.000Z

Meséből szőtt zenei utazás élő homokanimációval

Oct
22

Program

Palágyi Ildikó énekes, dalszerző, zene- és meseterapeuta egy egyedülálló projektben folytatja zenei útját, melyben négy magas kvalitású hangszeres zenész, Oláh Krisztián zongorista, Gyémánt Bálint gitáros, Bögöthy Ádám bőgős, és Szabó Dániel Ferenc dobos a partnere. Ez a program erősen merít a hagyományból, azokból az időkből, amikor a mesélés még a tűz körül zajlott, és egy különleges összművészeti élményen keresztül idézi fel, hogy a mesék mindannyiunkról és mindannyiunkhoz szólnak.

Mára már sokak számára ismert, hogy a mese eredetileg felnőtt műfaj, mely ősi tudást hordoz. Ezen a különleges estén a népmese és a zene egyenrangú, egymásra ható társak. A csodakert című kazah népmese folyamán születő megkomponált és improvizatív zenei részek szövetként ölelik körbe az élőszóban elhangzó mesét. Ebbe a láncolatba kapcsolódik be Cakó Ferenc, aki művészi, élő homokanimációjával teszi teljessé az itt és most élményét.

A csodakert című műsor 2023 novemberében debütált a Magyar Zene Háza koncerttermében, a zeneközvetítés újdonságait bemutató “Játsszunk zenét” című Showcase Fesztiválon.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események