Jazzbeavató a Modern Art Orchestrával

2024-10-26T08:30:00.000Z

◖ Interaktív jazzkoncert ◗

Oct
26

Program

A MAO kreatív csapata zenés utazásra hívja az érdeklődő fiatalokat. Miben rejlik a muzsika nagyszerűsége? Mit jelent a zenei szabadság? Miért fontosak a korlátok? Miért kell, hogy hagyjuk a gyermekeket játszani, improvizálni, dallamot költeni?

A műsor a klasszikus zene és a jazz muzsika határait feszegetve játékosan világít rá a műfajok közötti hasonlóságokra, párhuzamokra, kitérve természetesen a közöttük meghúzódó különbségekre is. A főként klasszikus jazz darabokból és azok átdolgozásaiból álló program a zene alapvetéseit, fogalmait és egyetemességét hangsúlyozza közérthetően és szórakoztatóan. A hallgatóság játékba ágyazott rendhagyó, kreatív, élményközpontú zenei előadáson oldja fel saját korlátait, felszínre hozva az alkotás élményét.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események