Ruháink története: A fenntartható divat útján

2024-10-18T13:00:00.000Z

Ha érdekel az etikus és fenntartható divat, és szeretnéd megismerni a divatipart körülvevő környezeti és társadalmi problémákat és jövőbeli lehetséges megoldásokat, tarts velünk ezen a kreatív alkalmon! Itt lehetőséged lesz arra, hogy közösségben gondolkodj a témáról, rálelj alternatívákra a tudatos vásárláshoz kapcsolódóan, és szakértőkkel találkozz, akik megosztják saját tapasztalataikat!

Oct
18

Program

Mennyire ismered a saját ruhatárad? Tudod, honnan származnak a ruhadarabjaid? Milyen anyagokból készülnek? Hogyan jutnak el hozzád?

Programunkkal segítünk téged abban, hogy válaszokat találj, miközben új nézőpontokat fedezel fel!

Program:

14:40-15:00 – Érkezés, regisztráció

15:00-15:15 – Bevezetés a témába

15:15-16:45 – A ruhák világa - interaktív workshop

16:45-17:00 – Szünet

17:00-17:45 – Upcycled táska készítése és fenntartható textil nyomdázás

17:45-18:00 – Szünet

18:00-19:00 – Kerekasztal beszélgetés magyar divattervezőkkel, a fenntartható divat szakértőivel (Berényi Diána - esc.studio ✶ Czukor-Szabó Anett - Cukorka Szabóság ✶ Sipos Viktória - stylist, színtanácsadó)

A program INGYENES, azonban a férőhelyek korlátozott számából (max. 20 fő) adódóan regisztrációhoz kötött!

A regisztrációs űrlapot itt éred el: https://forms.office.com/e/Ed4EVHsse3

Szervező: Újbuda Önkormányzata - B29 Ifjúsági Közösségi Tér

Programunk az EdUCo - Educational Urban Community (Városi Oktatási Közösség) elnevezésű nemzetközi projekt keretében megvalósuló kerületi szemléletformáló programsorozat első alkalma. A projektben az érzékenyítésre, a fenntartható fejlődés és az egyéni felelősség összefüggéseinek tudatosítására fókuszálunk.

Együttműködő partnerünk: ReCreativity

A ReCreativity egy budapesti társadalmi vállalkozás, mely programjai során élmény alapú módszerekkel támogatja a résztvevőket abban, hogy új tudást sajátítsanak el és fejlesszék készségeiket, hogy hosszú távon tudatosabb döntéseket tudjanak hozni magukkal és a környezetükkel kapcsolatban.

Kapcsolódó események