BIFF HUB - szakmai beszélgetések a Turbinában

2024-10-31T15:00:00.000Z  -  2024-11-02T17:30:00.000Z

A BIFF Hub a fesztivál szakmai programja, amely a Turbinában a fesztivál ideje alatt betekintést nyújt a filmkészítés kulisszái mögé, neves alkotók és filmes szakemberek részvételével.

A beszélgetések során a filmkészítés technikai és alkotói folyamatairól, a filmválogatások elveiről, illetve a társadalmi felelősségvállalás és művészet kapcsolatáról is szó esik, élő és interaktív formában.

Az eseményeken a részvétel ingyenes!

Oct
31
-
Nov
02

Program

𝐀 𝐁𝐫𝐮𝐭𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐓𝐞𝐫𝐧𝐲𝐢𝐤 𝐌𝐚́𝐭𝐞́ 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐭𝐚𝐥 / 10.31. 16:00 - 17:30

Résztvevők: Ternyik Máté (Nagy Zágon)

Ternyik Máté, aki korábban A zongorista operatőrével is dolgozott már, most Lol Crawley mellett alkotta meg az idei Velencei Filmfesztiválon bemutatkozó A brutalista képi világát. Máté a forgatás elejétől kezdve mélyen belelátott a film vizualitásának kialakulásába, és a későbbiekben a film coloristjaként alakította is azt. Tapasztalatairól, a colorist-operatőr kapcsolatról, valamint alkotói szerepéről beszélget vele Nagy Zágon.

𝐓𝐡𝐞 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧 𝐒𝐮𝐫𝐠𝐞 𝟑 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐄𝐝𝐮𝐚𝐫𝐝𝐨 𝐖𝐢𝐥𝐥𝐢𝐚𝐦𝐬 𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞𝐳𝐨̋𝐯𝐞𝐥 (angolul) / 11.01. 14:00 - 15:30

Résztvevők: Eduardo Williams (Nagy V. Gergő)

A The Human Surge 3 hipnotikus utazásának argentin locarnói nagydíjas rendezőjével Nagy V. Gergő beszélget alkotói praxisáról, karrierútjátról.

𝐊𝐮𝐫𝐚́𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐤𝐞𝐫𝐞𝐤𝐚𝐬𝐳𝐭𝐚𝐥 / 11. 01. 16:30 - 18:00

Résztvevők: Babos Anna, Petri-Lukács Simon, Donáth Péter, Rév Dániel (Kristóf Álmos, Horváth Laura)

Kik mutatnak nekünk filmeket? Milyen kurátori hozzáállások lehetnek egy filmválogatás mögött? Álláspontok és érvek ütköztetése, dilemmák és kételyek. Vita Babos Annával és Petri-Lukács Simonnal (Partizán Filmklub), illetve Donáth Petivel és Rév Danival (Cinema Niche, BIFF) arról, hogy milyen elvek alapján áll össze egy szelekció és mit jelenthet egy koncepció mentén filmeket nézni.

𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐭𝐨𝐫𝐲 𝐨𝐟 𝐒𝐨𝐮𝐥𝐞𝐲𝐦𝐚𝐧𝐞 𝐓𝐀𝐒𝐙 𝐤𝐞𝐫𝐞𝐤𝐚𝐬𝐳𝐭𝐚𝐥 / 11. 02. 14:00 - 15:30

Résztvevők: TASZ (részletek hamarosan)

Hogyan lehet segíteni a körülöttünk élő, nehéz helyzetben lévő embertársainkon? Beszélgetés a film kapcsán kiszolgáltatottságról, büszkeségről, segítségnyújtásról, sorsokról, történetekről. A film a Guineából menekülni kényszerült, és Párizsban biciklis ételfutárként dolgozó Souleymane két napját meséli el, amíg eljut a letelepedési engedély megszerzéséről döntő, sorsfordító meghallgatására.

𝐁𝐢𝐫𝐝 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐀́𝐛𝐫𝐚𝐡𝐚́𝐦 𝐋𝐢𝐥𝐢 𝐚𝐫𝐭 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐫𝐚𝐥 / 11. 02. 17:00 - 18:30

Résztvevők: Ábrahám Lili Lea (Mesterházy Lili)

A magyar számazású, Angliában élő art director, Ábrahám Lili Lea, olyan projekteken dolgozott mostanában, mint Ken Loach legutóbbi egész estés filmje vagy Andrea Arnold idei cannes-i versenyprogramban bemutatkozó Bird című alkotása, amit az első BIFF-en is vetítünk. Ez utóbbi premierjének kapcsán Mesterházy Lili beszélget vele.

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Kapcsolódó események