VIBE CHANGERS X SAYA NOÉ X ZENTAI MÁRK (MÖRK)

2023-05-30T18:00:00.000Z

Második évadát indítja útjára május 16-án a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán az ország legbátrabb zenei társasjátéka, a Vibe Changers.

May
30

Program

Második évadát indítja útjára május 16-án a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán az ország legbátrabb zenei társasjátéka, a Vibe Changers. A kéthetente keddenként jelentkező egyedülálló vállalkozás egy klubest-sorozat és egy tehetségkutató elegyét foglalja magába, melyet Budapest két legismertebb improvizációs csapata hívott életre nagy sikerrel, a tavalyi évben. A Random Trip és a Seven Seconds In The Future az elmúlt években külön-külön is hétről-hétre, klubról-klubra, fesztiválról-fesztiválra csábította a zene azon szerelmeseit, akik a zene születésének pillanatát katarzis élik meg. Csodás hír a rajongóknak, hogy a Vibe Changers névre keresztelt klubest esetében is a rögtönzés áll a fókuszban, azonban míg az este első felében a házigazdák örömzenélnek, meghívott vendégekkel, addig az est második felében a jövő szólistái (énekesek, mc-k, fúvósok) open mic jelleggel csatlakozhatnak a klub alapítóihoz, ahol egy néhány fordulós zenei társasjáték keretein belül derül ki a zsűri – avagy a közönség és a zenekar jóvoltából –, hogy az este folyamán ki bír a legerősebb vibe-bal, vagyis kinek a zeneisége, jelenléte a legenergikusabb, és az adott zenéhez leginkább passzoló az este folyamán. Ezen az estén Saya Noé és a Mörk-frontember, Zentai Márk a speciális vendégek.

* „Nem a virtuozitáson van a hangsúly, hanem azon a láthatatlan rezgésen, amely sokszor kedvenc előadóinkból is árad és ami miatt nekünk is nehéz megmagyaráznunk, hogy mitől vagyunk libabőrösek, mitől perdülünk táncra, miért potyognak a könnyeink, vagy csak mitől van jobb kedvünk” *– ecseteli Delov Jávor, a Random Trip alapítója, aki maga is hasonló élményeket élt át a közös zenélések során Nagy Kristóffal, a Seven Seconds In the Future alappillérével. Hosszú távú cél, hogy a zenei társasjáték során az estek bajnokai visszatérjenek alkalomról-alkalomra és végül abszolút győztesként a legenergikusabb énekes, rapper és hangszeres szólista augusztus 3-án a Paloznaki Jazzpiknik Fábián Juli Színpadán, valamint a Random Trip 2023-as egyik nagykoncertjén mutathassa meg magát a nagyközönség előtt.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események