Vállfa Feszt // Alternatív divatshow

2023-06-10T16:00:00.000Z

Egy évvel ezelőtt a Vállfa Projekt az etikus és fenntartható divat népszerűsítését tűzte ki céljául. Minden évszakhoz igazítva ingyenes ruhacsere eseményeket szerveztünk, melyekhez workshopok és beszélgetések kapcsolódtak. Csapatunk június 10-re egy alternatív divatshow-t szervez, amelyben a fenntarthatóság mellett a divat konceptuális, (kritikai) üzenetvivő szerepe is kiemelt szerephez jut.

Időpont: 2023. június 10., 18.00 – 21.00

Helyszín: 1083 Budapest, Molnár Ferenc tér (a Lehetőségek terével szemben)

Jun
10

Program

Az esemény résztvevői:

✨ A Kids of the Diaspora a bemutató konceptuális irányvonalát képviseli. A bécsi székhelyű brand főként az identitás és a hovatartozás kérdéskörére fókuszál, gyakran alkalmaz fogalmakat és él a költészet eszközeivel. Kollekcióik erőteljes üzenetet hordoznak és letisztult formavilág jellemzi őket.

✨ A Dezső a fenntartható szemléletet hozza el a Molnár Ferenc térre. A márka képzőművész végzettségű tervezője, Dömötör Dominika aktívan foglalkozik az újrafelhasználás és az anyagok újragondolásának témakörével, és remek alternatívát kínál a slow fashion kedvelőinek.

✨ A Terike from Budapest egy olyan online platform és folyóirat, amely tanuló, illetve frissen végzett designerek munkáit gyűjti össze. Céljuk kapcsolatok és új lehetőségek teremtése a divatszakma fiatal képviselői számára. A bemutatóra Szarvas Valentin, a Terike from Budapest egyik alapítója válogat a portál tervezőinek munkáiból.

✨ A Baltazár Színház a ‘Baltazáréji álom’ fantasztikus világát megidéző jelmezeit fogja felvonultatni, amelyeket az underground magyar divattervező, Király Tamás (1952-2013) készített a társulat 2011-ben debütált darabja számára.

✨ A Vállfa Feszt pályázók bemutatják saját munkáikat. Az érdeklődők körbejárhatják az elkészült ruhakölteményeket, és beszélgethetnek a tervezőkkel is. Ezután következik a közönségszavazás, melynek keretében mindenki leadhatja szavazatát kedvenc alkotására.

Az este a győztesek kihirdetésével, a különdíjak és a közönségdíj átadásával zárul.

Az eseményen enni- és innivaló a Nem Adom Fel Kávézó sátrában vásárolható.

Az est házigazdái: Oltai Kata, Bauer Petra és Bodó Helga

Zene: dj popsimon

Installáció: Tangly Hands

Catering: Nem Adom Fel Kávézó

Technika: Meetlab

Szervezés: A Vállfa projekt önkéntes csapata - Bauer Petra, Bodó Helga, Bodó Szilveszter, Gnyálin Anita, Güth Gréta és Percze Blanka

Szakmai tanácsadó: Oltai Kata

Zsűri: Oltai Kata, Dömötör Dominika, Csalár Bence, Gnyálin Anita és Szabó Dóra

Projektmenedzser: Szabó Dóra

Projektfelelős: Hegyi Dóra

Találkozunk a Vállfa Feszten!

Az esemény az Európai Szolidaritási Testület pályázati program támogatásával valósul meg.

Helyszín

Práter 63 // Lehetőségek tere

A Lehetőségek tere egy kulturális – oktatási program és közösségi tér, ami fiataloknak és fiatal felnőtteknek (16-35 évesek) nyújt lehetőséget képzések és projektek formájában a kritikai gondolkodás és párbeszéd közös gyakorlására, találkozásra, élményalapú tanulásra és alkotásra.

Kapcsolódó események