ACTS – Aurora Lubos // Performing Poland

2023-06-10T16:00:00.000Z

Az előadás a családon belüli erőszak történeteit dolgozza fel; a témában olvasott levelek, valamint a zaklatásokat átélt emberekkel való beszélgetések hatására született meg.

Jun
10

Program

Főként a bántalmazás áldozatainak segítő központjaiban tartott művészeti jellegű órákra támaszkodik, amelyeken többnyire nők és gyerekek vettek részt. „Lehetővé akarom tenni azoknak, akik nem tudnak felsikoltani önmagukért, hogy kezdjenek el beszélni. Beszélhessenek zaklatottságukról, tehetetlenségükről, a csend utáni vágyukról. Mindezt egymást követő cselekvések sorozataként dolgoztam ki – szövegtöredékekből, önfeltárulkozásokból, nyilvános kitörésekből, képekből.”

Alkotók:

Rendezés, koreográfia, színpadkép és játék: Aurora Lubos

**Zene: **Motion Trio-Stars

**Az előadás időtartama: **45 perc

Helyszín

Artus Kortárs Művészeti Stúdió

Az Artus nyitott, sokszínű szellemi és alkotóműhely, emberek, gondolatok, művészeti ágak találkozásának helye. Az Artus egyaránt jelenti Goda Gábor társulatát, a 2000 négyzetméteres elhagyatott gyárépületben kialakított alkotóműhelyt – az Artus Stúdiót – és az itt alkotó 30 művész kollektíváját, valamint az Egyesületet, mely mindehhez az intézményes hátteret biztosítja. Az 1985-ben alapított Artus egy független, kortárs, összművészeti társulat. Működésünk során több mint 100 előadást hoztunk létre, melyeket 25 országban mutattunk be. A kezdetektől fogva szervezünk nemzetközi projekteket, rezidens programokat, koprodukciókat. A Stúdió rendszeres programjai között szerepelnek az Artus társulatának előadásai, vendégelőadások, képzőművészeti kiállítások, zenei és egyéb kulturális események, valamint önismereti és mozgás-műhelyek.

Kapcsolódó események