Befejezet(t)lenítés - Kuzma Eszter Júlia kiállítása

2023-05-30T16:00:00.000Z  -  2023-06-23T17:00:00.000Z

Kuzma Eszter Júlia – Befejezet(t)lenítés / Unfinishing

2023.05.30 - 2023.06.23 // Kesztyűgyár Galéria

Megnyitó: 2023. május 30. 18 óra

Fellép a Maluridé - akusztik

May
30
-
Jun
23

Program

2023. május 30., kedd
  • 16:00-17:00
    Kuzma Eszter Júlia – Befejezet(t)lenítés // Kiállításmegnyitó

"Nem én vagyok a cél, mondja a műalkotás, én csak egy önismereti, önfelismerési esemény vagyok.” (Visky András: A csaknem-istenről és a valóságossá válásról)

Műtárgyat alkotni annyi, mint saját energiáinkat tárgyakban egyesíteni – olyan tárgyakban, amelyek soha nem léteztek ezelőtt. A kreatív energia megnyilatkozása mindenképp tartalmaz valamilyen finom transzcendenciát, éppen ezért a kiállítótér maga is egyfajta szent helyként fogható fel. A művészet egyik fontos feladata, hogy ráébredjünk, belső világunknak nem csak nézői vagyunk, hanem hozzá is tartozunk – ugyanúgy, ahogy egymáshoz; éppen ezért egy műtárgy különösen fontos feladata a közösség helyreállításában is állhat.

A Befejezet(t)lenítés / Unfinishing arra összpontosít, hogy lebontsa a félreértést, miszerint egy műtárgyat csak szemlélni kell. Visky András fenti gondolatában megfogalmazottakat is követve a műalkotás arra való, hogy ráébresszen, van vele teendőnk: valami felismerni és megcselekedni való. A műtárgy nem a művészé, nem a kiállítótéré vagy a múzeumé, hanem mindenkié.

Kuzma Eszter Júlia egyéni kiállítása

Kurátor: Körösvölgyi Zoltán

Helyszín: Kesztyűgyár Galéria, 1084 Budapest, Mátyás tér 15.

Megnyitó: 2023. május 30. 18 óra

Fellép a Maluridé akusztik @themaluride

A kiállítás megnyitóját a VIWA Vitamintea támogatja. @viwa_vitaminwater

Kísérőprogramok:

„Belső kert” workshop a művésszel – 2023. június 6. 16 óra

Finisszázs Albert Anna Leona és Rostás Áron zenei programjával – 2023. június 23. 18 óra

Grafika: Kuzma Eszter Júlia

Támogatók: VIWA Vitamintea, Geszt-Art Kft., Birtex Kft

Helyszín

Kesztyűgyár Galéria

A budapesti Józsefváros Magdolna negyedében található önkormányzati fenntartású Kesztyűgyár Közösségi Ház 2008 őszén nyitotta meg kapuit. Az elnevezés a tervező-alapító Rév8 Zrt. által adott fantázianév, amely a ház korábbi funkciójára utal, ugyanis az épület egykoron kisebb ipari létesítményként különböző műhelyeknek adott otthont. A Közösségi Ház elsődleges küldetése a Magdolna negyedben élő családoknak, közösségeknek lehetőséget biztosítani a tartalmas kikapcsolódáshoz, tanuláshoz, valamint kulturált szórakozáshoz. A megvalósuló programokon keresztül célunk a helyi identitás erősítése, mikroközösségek létrejöttének katalizálása, és megtartó erejük növelése. Aktív szereplőként részt vállalunk Józsefváros szociális, kulturális és fenntarthatósági stratégiájának megvalósításában. A közösségi házban szívesen adunk helyet civil szervezeteknek, különböző szakmai programoknak, workshopoknak és fórumoknak. Az épület erőssége, hogy teljes mértékben akadálymentes, minden termünk könnyedén megközelíthető, akár kerekesszékkel is. Változatos programkínálatunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a Kesztyűgyár által a józsefvárosi Mátyás tér apró, ámde üde, érdekes színfoltjává váljon Budapest közösségi-kulturális életének.

Kapcsolódó események