PoiL Ueda

2023-09-29T17:30:00.000Z

Az év egyik legvalószínűtlenebb, és egyben legjobb kollaborációja élőben a Zene Házában! A francia brutál progresszív jazzrockos PoiL zenekar és japán tradicionális énekesnő, a középkori dalhagyományok perfekt interpretálója, Junko Ueda egy eszmétlenül agyrobbantó közös lemezt adott ki sajátos világaik egyesítésével 2023-ban, amely komoly sikert aratott, és a pazar zenei élmény a Zene Házában élőben is átélhető ezen az estén.

Sep
29

Program

A 2005-ben alakult PoiL egy jónevű francia avantgárd jazz, brutál-progresszív rockzenekar, amelynek a 2014-es Brossaklitt és a 2019-es Sus című sokrétű avant-prog albumai szép nemzetközi sikert arattak.

Junko Ueda, a japán középkori epikus történetmesélés egyik kiemelkedő alakja, aki a satsuma biwa nevű lantszerű, pengetős ősi hangszeren kíséri magát, és akinek meleg és mély hangja megidézi a földi energiákat.

A két alkotó és művészi világ váratlan találkozása a 2023-as PoiL / Ueda című, olykor szépen hullámzó, olykor kozmikus őrületet idéző lemez. Az anyag szétrobbantja a rock és a tradicionális zenék határait, és a két univerzum tökéletes ozmózisban fonódik össze, majd halad tovább egy irányba.

Buddhista shômyô kántálás, amelyet a szerzetesek a gonosz szellemek elűzésére gyakorolnak. Tengeri csata ősi klánok súlyos hanyatlásával. Junko történetei szabadon szörfölnek a PoiL viharos hullámain – ez a pimaszul, de könyörtelenül lüktető zene élőben is letaglózó erejű lesz!

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.