EMLÉKEZETES ÁBRÁND

2023-09-29T16:00:00.000Z  -  2023-11-24T17:00:00.000Z

A kiállítás művei az absztrakció és az illusztráció kapcsolódási pontjaiból mutatnak be néhányat, a vizualitás transzparens és opak oldalával, illetve az irodalmi referencia és az autonóm szövegillusztráció viszonyával foglalkoznak, az aqb Project Space terén ezennel hat művész osztozik.

Az Emlékezetes ábránd mondhatni transzgenerációs csoportos kiállítás (amely a négy évvel ezelőtti Még mindig már nem című kiállítás folytatásának tekinthető) címe pedig a híres William Blake prófécia, A Menny és Pokol házasságának többször felbukkanó alcímét parafrazálja, amely meg-megszakítja, dimenzióváltásra készteti a prózaverset, az olvasót. Az emlékezetes jelző az ábránd illékonyságával szemben valami állandót, stabilat kínál.

A tárlat egy vadonatúj Borges-ihlette installáció mellett bemutatja Klimó Károly híres Artaud-sorozatát a “Velem a kutyaistent”, válogat Nagy József miniatúrái és rajzai közül, egymás mellé állítja Koós Gábor a fény és az árnyék ihlette nyomatait, Melkovics Tamás a moduláris szobrászati munkáit előkészítő rajzát és Christa Bartesch performatív rajzait, valamint Korodi Luca festményeit.

A kiállítótér tehát látomásos és konkrét egyszerre, hoz magával valamit a műtermek befejezetlenségéből és dinamikájából, a tárlat az Open House Fesztiváljának kezdetén, s lesz látható egyéb programok mellett a teljes hétvégén illetve utána még szűk két hónapig.

Megnyitó: 2023. szeptember 29. 18.00

Sep
29
-
Nov
24

Program

Kiállító művészek: Christa BARTESCH, KLIMÓ Károly, KORODI Luca, KOÓS Gábor, MELKOVICS Tamás, NAGY József

Kurátor: KUKLA Krisztián

Helyszín

art quarter budapest

Progresszív elképzelésekben utazó független művészeti központ, aminek kiállításaiért és hajnalba nyúló kísérleti elektronikus estjeiért érdemes kivetődni a város szélére.

Kapcsolódó események