Teremtés. A létezés ereje

2023-10-06T08:00:00.000Z  -  2024-01-14T17:00:00.000Z

Mi mondanivalója lehet Dürernek, Rembrandtnak és 500 évvel később olyan kortárs művészeknek, mint Szűcs Attila vagy Philip-Lorca diCorca az emberi lét egyik legmélyebb kérdéséről, a teremtésről?

Oct
06
-
Jan
14

Program

A HAB októberi kiállítása Régi Mesterek és kortárs sztárművészek dialógusában tekint rá erre a témára. Budapest új művészeti központja nagyszabású tárlattal várja a látogatókat egy olyan kiállításon, amelyen korunk talán egyik legfontosabb kérdését járja körül: mit jelent teremteni, hogyan újuljunk meg egy kihívásokkal teli világban? Tanulhatunk-e régi mesterektől, mit mutat nekünk a kortárs művészet a teremtés kérdéséről személyes, társadalmi és spirituális szempontból nézve?

A tárlat a Szépművészeti Múzeum gyűjteményére, magyar kortárs galériák élvonalas alkotóira, és a David Zwirner galéria által képviselt nemzetközi sztárművészek párbeszédére épül. A figuratív művekben az alkotók néhol egészen nyilvánvalóan, máshol bújtatottan járják körül a létezés erejének kérdését. Az aktuális korkérdés mellett az anyag korokon átívelve Dürertől Rembrandton át, Szűcs Attila művein keresztül Philip-Lorca DiCorca fotográfiájával kalauzol a létezés dinamikus misztériumának sokoldalú felfedezésében.

Régi Mesterek:

Albrecht DÜRER

Jean MIGNON

Pier Francesco MOLA

Frederik de MOUCHERON

Rembrandt Harmenszoon VAN RIJN

Kortárs művészek:

Philip-Lorca DiCORCIA (US)

iSKI KOCSIS Tibor (HU)

MÁTRAI Erik (HU)

RÓZSA Luca Sára (HU)

SZŰCS Attila (HU)

Johan TAHON (Be)

Alexander TINEI (MD)

TIHANYI Anna (HU)

TRANKER Kata (HU)

Andra URSUTA (RO, US)

kurátor: Vékony Délia

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.