Könyvvásár a Hadikban

2023-11-26T10:00:00.000Z

Kedves Olvasók!📚

📖Újra könyvvásárt szervezünk!

📕A főszerepben öt mikrokiadó lesz, (Polár Könyvek, CsiriMojó, Leányvállalat, Sonora, Ø Kiadó), akik szívüket-lelküket teszik bele a munkába, hogy a legjobb könyveket szerezzék meg, fordítsák le, adják ki és ajánlják nektek. Nem titkoljuk, mi olvassuk és nagyon szeretjük a könyveiket és az sem titok, hogy szeretnénk őket támogatni. Így nagyon szeretnénk, ha minél többen eljönnétek, megismerkednétek a könyvekkel, az emberekkel, akik mögöttük állnak, innátok egy kávét, ennétek egy sütit és a legjobb könyvekkel távoznátok tőlünk!🤗Gyertek, várunk titeket!

📚De ez nem minden, november 26-án az egész nap az olvasásról, olvásnépszerűsítésről, könyvekről fog szólni a Hadik Házban. Míg a Hadik és Szatyor Galérián könyvvásárt szervezünk, addig a Szatyorban könyvcserére biztosítunk lehetőséget.

🔖A cserét egy öt héten át tartó gyűjtési akció előzi meg, amihez több 11. kerületi vendéglátóhely, közösségi és kultrális tér, valamint iskola is csatlakozott.

✍🏻Ha te is örömmel halmozod a könyveket, esetleg egy-egy kötet duplán szerepel a könyvespolcodon, vagy szeretnéd, hogy másnak is maradandó élményt okozzon kedvenc olvasmányod, akkor add le a megunt vagy feleslegessé vált könyveidet gyűjtőpontjaink egyikén. A gyűjtésben résztvevő partnerek:

📍Adaptér

📍B32

📍Béla Bár

📍Hadik

📍Kelet Kávézó és Galéria

📍KisPrésház

📍Kornél

📍Mitzi

📍Szatyor Bár és Galéria

📍Újbudai József Attila Gimnázium

📭A helyszíneken keresd a színes gyűjtődobozokat.🤍Kérjük csak olyan könyveket adj le, amelyeket te is szívesen hazavinnél.

Nov
26

Program

A gyűjtési akció során összegyűjtött könyveket a Szatyor Könyvcserén (11.26.) böngészheted át, a neked tetsző példányokat pedig ingyen haza is viheted.📝A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/aW9HyNZaDbs6sU1d7

🖇️KÍSÉRŐ PROGRAMOK

📘KORNÉL (Feneketlen-tó) A Kornélban november 26-án gyerekkönyveket cserélhetsz, látogass el hozzájuk, ha ebben a kategóriában válogatnál. A gyerekkönyvek cseréje mellett felolvasást is tartanak az összegyűjtött könyvekből.

🎙️OPEN PODCAST a Szatyorban a Szellemes Lányokkal - Olvasd velünk Jane Austen Büszkeség és Balítélet kötetét a következő hetekben. November 26-án pedig a Szatyorban lehetőséged lesz beszélgetni az olvasmány-élményeidről.

📝Az eseménnyel kapcsolatos információkért kövesd: @hadikkavehaz @szatyorbar

A Könyvvásár és Könyvcsere programot az INSERT támogatásával valósítjuk meg: https://insert.ujbuda.hu/hu/

Helyszín

Hadik Kávéház

A Hadik Kávéház az 1910-es években élte fénykorát, amikor Karinthy, Kosztolányi, Déry, Móricz és Bőhm Aranka szinte nappalijukként tekintettek a helyre. 2010-ben a Hadik Ház két vendéglátó és kulturális térrel éledt újjá eredeti pompájában: a klasszikus Hadik Kávéház, mely a nagy elődök szelleme előtt tiszteleg kialakításával, és elkülönülten a Szatyor Bár és Galéria, amely a századelő bohém világát progresszívebb, maibb hangulatban értelmezi újjá. Mindkét hely sajátja az erős és minőségi gasztronómia mellett a kulturális profil is. A Hadik és a Szatoyor irodalmi estek, művészeti beszélgetések, zenei produkciók és kiállítások állandó otthona, amellyel szándékunk szerint sikerül feltámasztani a régóta áhított kávéházi és kulturális életet, amelynek a Hadik fénykorában az egyik legerősebb bástyája volt.

Kapcsolódó események