Punnany Massif 20

2023-12-28T18:30:00.000Z

Húszéves a pécsi gyökerű Punnany Massif, amely egész évben a jeles évfordulót ünnepli, a 2023-as év egyik utolsó napján, december 28-án – a Zene Házában is. A hazai hiphop-színtéren már a kétezres években meghatározó formáció a 2010-es évekre az ország egyik legnépszerűbb zenekara lett, akik az ősz elején a legnagyobb budapesti helyszínen ünnepeltek telt ház előtt, most viszont egészen intim közelségben csíphetők el – kihagyhatatlan alkalom, hogy az idén új lemezt (Fel nem) is kiadott zenekart ilyen módon láthassuk.

Dec
28

Program

A Punnany Massif így összegzi a 2023-as évét, és ajánlja a koncertet:

'Hogy mi történt idén? A masszív passzívból aktívra kapcsolt. Begyújtottuk a punnántúli rakétákat és áprilisban megjelent a Fel Nem nagylemezünk hosszú évek csendjét megtörve, megspékelve egy “Szép” videoklippel. Beutaztuk az országot fesztiváloktól városi napokig és a nyári szezont egy teltházas Budapest Parkos koncerttel zártuk. Mire elérkezik az utolsó hónap 28. napja már túl leszünk egy őszi turnén az ország patinás klubjait bejárva. Idén lettünk 20 évesek és a Mikulással és Jézuskával is egyeztetve arra jutottunk, hogy ezt az évet egy olyan helyen zárjuk az elmúlt dupla dekád számunkra kedves dalaival méltóképp, ahol még nem jártunk. Ajándék tőlünk nektek, vagy tőletek nekünk… Ez már csak aspektus kérdése, de egy biztos: 2023. december 28-án a Magyar Zene Házában együtt búcsúztatjuk az évet, a 20. szülinapunk, egymást… Szí jú der!'

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.