Téli Zsendülés a Lumenben - "10 éve borászkodunk"

2023-12-17T16:00:00.000Z

A nyári tokaji Zsendülések után találkozzunk újra budapesti törzshelyünkön a Lumenben a Horánszky utcában. Boros bulival várunk titeket december 7-én csütörtök délután 17.00-tól az éjféli zárásig, most egy kicsit téliesebb, ünneplősebb hangulatban.

Dec
17

Program

"10 éve borászkodunk" - avagy körülbelül 10 éve, hogy mindannyiunk szerves része Tokaj és a borászat. Első tételeink is 2012/13-ból származnak ezért úgy gondoltuk, hogy ennek örömére koccintanánk veletek. Előhúzunk néhány régi tételt, hogy ünnepeljünk és összehasonlítsuk a jelenlegiekkel. Tehát egy igazán izgalmas sorra számíthattok.

A nyári tokaji Zsendülések után találkozzunk újra budapesti törzshelyünkön a Lumenben a Horánszky utcában. Boros bulival várunk titeket december 7-én csütörtök délután 17.00-tól az éjféli zárásig, most egy kicsit téliesebb, ünneplősebb hangulatban. A különteremben a bejárattól balra találtok meg minket.

Karácsony közeledtével pedig be is szerezhetitek, vagy előrendelhetitek a borokat az ünnepekre.

Bővebben:

Zsendülés - Veraison, azaz a tokaji Mád és Tállya három pincéjének kollektívája és boros eseményei: Homoky Dorka, TR Művek, Zsirai Pincészet

Gyertek éhesen, hiszen a Lumen étlapja csak rátok vár!

BORÁSZATOK:

🏺Homoky Dorka: a családi birtokot viszi tovább Tállyán, ahol a neve alatt saját borszelekciója is készül. Főként furminttal és hárslevelűvel foglalkozik, de az eseményre magával hozza pét-natjait is!

Borok: Hamarosan!

🏺Zsirai Pincészet: Kata összesen három borvidéken művel területeket, de a tokaji Mád és a családi pince áll a fókuszpontban. Klasszikusabb tételek, tradíció, spontán hordós erjesztés és érlelés, illetve komoly aszúk várhatóak tőle.

Borok: Hamarosan!

🏺TR Művek: három barát projektje, akik a tállyai Palota-dűlőben munkálkodnak , pincéjük pedig Mádon található. Fiatalos, lendületes ízek, letisztult koncepció: minden évben 1 száraz, 1 édes, 1 pét-nat készül.

Borok: Hamarosan!

Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 5.

Helyszín

Lumen Café

Kávézó és étterem a Mikszáth környékén, a KisLumen nagytestvére, ahol nem csak ételeket és italokat, de kultúrát is lehet fogyasztani. Főleg jazzt és egyéb agyas zenéket.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események