Győrfi Dóra & Porteleki Áron - Kapa-kapa, Eke lemezbemutató

2023-11-21T19:30:00.000Z

Lumenes koncertlemez-bemutató koncert a Lumenben!

Nov
21

Program

Győrfi Dóra jávai gamelán éneklést tanult, de újabban nem csak tradicionális zenei környezetben szólaltatja meg tudását - szerepelt a Jü zenekar 3. lemezén, illetve Porteleki Áronnal 2 éve volt egy közös koncertjük a Lumenben, mely olyan jól sikerült, hogy a felvételből egy album is született, "Kapa-kapa, eke" címmel. Porteleki Áron zenei gyökerei is a folkból, közelebbről a magyar népzenéből fakadnak, ám a budapesti underground-ot kicsit is ismerők pontosan tudhatják, hogy emellett rengeteg féle zenei világban otthonosan mozog. Fő terepe talán mégis a sokféle stílusból táplálkozó improvizáció, avagy kreatív zene.

Ez a bizonyos 2021-es koncert erősen koncepciózus, ám javarészt improvizatív koncert volt - most is valami hasonlóan kiszámíthatatlanra számíthatunk.

Győrfi Dóra - ének, tárgyak, stb

Porteleki Áron - dob, elektronika, ének, brácsa, stb

A limitált példányszámú, sorszámozott, kazetta-formátumban fizikai hordozón a Prepost Records gondozásában megjelent album a helyszínen is kapható lesz!

Belépő kettőezer ötszáz forint, mellyel közvetlenül zenészeinket és programjaink megvalósulását támogatod!

Helyszín

Lumen Café

Kávézó és étterem a Mikszáth környékén, a KisLumen nagytestvére, ahol nem csak ételeket és italokat, de kultúrát is lehet fogyasztani. Főleg jazzt és egyéb agyas zenéket.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események