Budapest, zárt város + Ki mint veti ágyát vetítés

2023-11-21T17:00:00.000Z

vetítés, közönségtalálkozó és adománygyűjtés

Nov
21

Program

🤩 Az A-kategóriás Tallinni Filmfesztivál (PÖFF) versenyében bemutatkozó Ki mint veti ágyát (2023) és előzménye, a Budapest, zárt város (2021) először lesz együtt látható egy exkluzív közönségtalálkozó keretei között. A vetítés után a két főszereplővel, Szőke Abigéllel és Katona Péter Dániellel, illetve Konkol Máté rendezővel beszélget Kovács Bálint újságíró (HVG) generációs felnövéstörténetekről, nemi szerepekről és a függetlenfilmezés kihívásairól.

A Budapest, zárt város idén jelent meg Angliában DVD-n, Bluray-en és streamingen. A Ki mint veti ágyát a rendező saját költségén készült, középiskolai prevenciós foglalkozások keretei közt volt látható, mielőtt megkezdte fesztiválkörútját is, a debreceni Malter különdíját és legjobb színésznő díját kiérdemelve.

🤔 Mire is megy pontosan a gyűjtés? 🤔

Már készül a Fiatal Felnőtt trilógia 3. epizódja, ennek utófinanszírozására és utómunkájára fordítjuk a különleges esemény bevételeit. A könyv a mi fegyverünk (2024) közösségi adományokból, önkéntes munkából és szívességekből forgott le idén nyáron. A körülbelül 45 percesre tervezett film csupán 5 millió forintból el tud készülni. A nyár folyamán hála a segítségeteknek már közel 1 millió forint összegyűlt: https://adjukossze.hu/.../a-konyv-a-mi-fegyverunk-film-a...

A trilógia harmadik epizódja formailag és tartalmilag is a részvételibb, közösségibb, dokumentaristább irányba mozdul tovább: a demokratikus szakkollégium fiataljainak vitáit a szereplők improvizálták, amit Jancsó Miklós stílusát idéző hosszú beállítások dolgoznak föl.

ℹ️ Mikor találkozunk? ℹ️

2023. november 21. kedd 18:00-20:00

Hol találkozunk?

Bem mozi (Bp. 1027, Margit körút 5.)

🙌 Hogyan tudok adományozni és támogatni titeket?🙌

Belépés minimum 5000 forint ajánlott adomány fejében, de amennyiben szeretnél még nagyobb szeletet támogatni a filmből, az alábbi ajándékokat ajánljuk föl:

15.000 Forint adományért a 3. film premierjére is jegyet kapsz,

30.000 Forintért a 3. film dedikált poszterét is adjuk a jegy mellé,

50.000 Forintnál és feljebb pedig a fentieken túl producerként is feltüntetünk filmünkben.

Ha nem jönnél a találkozóra, de adományoznál, a támogatói ajándékok akkor is megilletnek! Amennyiben cégként, vállalatként 500 000 forint feletti értékben adományoznátok, akkor a film megjelenését követően exkluzív vetítést biztosítunk a számotokra.

Az átláthatóság alapértékünk! Ha a támogatásodat utalod az Északi Támpont Közhasznú Egyesület számlájára, arról közhasznúsági igazolást tudunk kiállítani, ezzel kapcsolatban érdeklődj az [email protected] címen! Számlaszám 16200144-18554982, Magnet Bank, közlemény: „A könyv a mi fegyverünk”.

⚠️Már csak egy lépés:⚠️

Kérünk, hogy töltsétek ki az alábbi űrlapot, hogy a szervezésben segítsetek minket illetve nyomon tudjuk követni az adományaitokat, illetve az ajándékok majd rendben megérkezzenek hozzátok, amikor a film elkészült.

https://www.keys4corporate.com/adomanytalalkozo

⭐Budapest, zárt város (2021)⭐

A magyar Péter brit barátját, Adam-et egy személyes, de politikai töltetű sétára viszi Budapesten. Egy underground klubban Adam közeledik Péter felé – akinek szembe kell néznie saját érzéseivel.

Főszereplők: Katona Péter Dániel, Adam Wadsworth, Bíró Panna Dominika

Producerek: Osváth Gábor, Zachar Balázs, Romwalter Judit

Író-rendező: Konkol Máté

Operatőr: Papp Tamás

Vágó: Gyarmati Lili, Konkol Máté

Animáció: Rebák Tamás

Zene: Warshow

Trailer: https://youtu.be/xWva55SpjdQ?si=I-l-zQ1FcPe28m0D

⭐Ki mint veti ágyát (2023)⭐

Egy hét a 19 éves, első generációs értelmiségi lány (Szőke Abigél) életében, ahogy felkerül Budapestre, próbál függetlenedni a domináns édesanyjától (Hegyi Barbara), és egyetem mellett elvállal rengeteg munkát is, hogy eltarthassa magát ⁠– miközben minden területen azzal szembesül, hogy munkáscsaládból származva, és különösen nőként mennyivel nehezebb dolga van.

Főszereplők: Szőke Abigél, Hegyi Barbara, Császár Eszter, Gajda Anna, Gilányi Fanni

Demecs Eszter, Zsók Csenge, Balogh Viktória, Sütő Ildikó, Katona Péter Dániel

Író-rendező-vágó-producer: Konkol Máté

Operatőr: Papp Tamás

Társírók: Andella Mirtill, Vida Orsolya

Zene: Bárdits Éva, Bertók Márton

Helyszín

Bem Mozi

2016 januárjában újraindul a filmvetítés a 108 éves Bem Moziban, méghozzá Magyarországon eddig ismeretlen módon: kult és klasszikus filmek mozijaként (nem árt!), vagy ahogy a művelt francia mondja (ha tud angolul): "repertory cinema"-ként.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.