Teher alatt nő a gyerek?

2023-11-21T17:00:00.000Z

Dr. Gyurkó Szilvia, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gyermekjogi szakembere 3 év után újra a Mentor(h)álóban!

Nov
21

Program

Dr. Gyurkó Szilvia, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gyermekjogi szakembere 3 év után újra a Mentor(h)álóban!

A Mentor(h)áló történetének egyik leginspirálóbb előadója idén ősszel a gyermeki kiégésről, a gyermekeinkre rakodó terhekről és ezek hatásairól tart előadást - hihetetlenül aktuális téma, ugye?

Dr. Gyurkó Szilvia előadását minden szülőnek és pedagógusnak jó szívvel ajánljuk!

Előadónk: Dr. Gyurkó Szilvia, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gyermekjogi szakembere

Az előadás időpontja: 2023. november 21. kedd 18.00

Az előadás helyszíne:** IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.**

"A legfrissebb európai adatok szerint minden 10. diáknak vannak mentális problémái és ezek között előkelő helyen szerepel a tartós stresszhelyzet okozta kiégés, valamint a motivációvesztés, mentális és fizikai fáradtság.

Egy 2023 januárjában közzétett kutatás szerint pedig a fejlett világban a felnőtt lakosság több mint kétharmada számára ismerős érzés a kezelhetetlen mértékű stressz, a munkahelyi kiégés és ezek negatív hatása a személyes és családi életre.

Az előadásból megtudható:

- Milyen terhek rakódnak egy gyerekre ma? Mit okozott a koronavírus járvány ezen a területen? Hol kezdődik a túlterhelés? Mit okoz gyermekkorban? Hány gyereket érint ez a probléma Magyarországon?

- Mit jelent a gyermekkori kiégés? Mi jellemzi ezt az állapotot? Milyen kockázati tényezők vannak? Hogyan ismerhetőek fel a tünetek, és mit tehetünk annak érdekében, hogy időben észleljük ha baj van?

- Mit tehetünk szülőként a gyerekeink védelmében?"

Dr. Gyurkó Szilvia nevét már nem kell bemutatni a Mentor(h)áló közönségének, hiszen 3 alkalommal is emlékezetes, nagyhatású előadást tartott sorozatunkban.

Dr. Gyurkó Szilvia Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gyermekjogi szakértője és aktivistája.

Nemzetközi elismertségű gyermekjogi szakember, az UNICEF Magyarországi Bizottságának korábbi gyermekjogi igazgatója.

Évek óta a Hintalovon Alapítvány keretein belül igyekszik munkatársaival meggyőzni a társadalom különböző szereplőit, szülőket, pedagógusokat, döntéshozókat a gyermeki jogok fontosságáról.

2012-ben megkapta az AmCham Női Kiválóság Díját, 2019-ben a Forbes beválasztotta a Legbefolyásosabb magyar nők listájára, 2020-ban elnyerte a Glamour Women of the Year díját közélet kategóriában.

A Mentor(h)áló történetének egyik leginspirálóbb előadója ❤

Dr. Gyurkó Szilvia elemi erejű előadását minden szülő/nagyszülő, pedagógus, gyerekekkel bármilyen szakterületen "találkozó" felnőtt számára jó szívvel ajánljuk. Az őszi évad meghatározó előadója, KIHAGYHATATLAN előadása!

Helyszín

IH - SZEGEDI RENDEZVÉNY- ÉS MÉDIAKÖZPONT

2008. szeptemberében nyitotta meg kapuit a teljesen felújított IH Rendezvényközpont. A volt Ifjúsági Ház a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközponttá alakult és sokszínű programkínálatával hamarosan a szegediek közkedvelt találkozóhelyévé vált.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.