Lord of the Dance

2024-05-24T19:00:00.000Z

Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás a jövő évi európai turné keretében Magyarországon is látható 2024. május 24-én a budapesti MVM Dome-ban!

May
24

Program

A Lord of the Dance mindenidők legsikeresebb és legnépszerűbb táncprodukciója, amely számos elismerést is tudhat magáénak. Az 1996-os bemutató óta többször bejárta már az egész világot, több mint 60 országban, több mint 1000 helyszínen, több mint 60 millió ember látta. A produkció mindenhol hatalmas elismerésnek örved, mindenhol álló tapssal köszöntik a társulatot.

Michael Flatley így nyilatkozott: „Hihetetlen érzés, hogy a Lord of the Dance újra és újra elvarázsolja a közönséget. Éppen ezért nagy öröm számomra, hogy 2024-ben Európa több országába is elvisszük ezt az ikonikus előadást. Ez egy csodálatos utazás lesz, csodálatos élményt adhatunk a nézőknek. A produkcióban új koreográfiákat és új kosztümöket láthatnak, melyeket a speciális látványeffektek tesznek egésszé. Az a célunk, hogy a közönséget ezúttal is elbűvöljük.”

Helyszín

MVM Dome

Az MVM Dome a 7. legnagyobb fedett rendezvényhelyszín Európában. Befogadóképessége sportesemények és koncertek esetén is lényegesen nagyobb, mint a Budapest Sportarénáé. 20 022 férőhely, 50.000 m2 alapterület, innovatív, változatosan variálható terek, melyek különféle teremsportágak (kézi-, kosár- és röplabda, futsal, jégkorong, tenisz, korcsolya), valamint bizonyos atlétikai, lovas- és motoros versenyek, mobil medencében pedig akár úszóversenyek és vízilabdamérkőzések lebonyolítására is alkalmasak. Az épületbe 6 bejáraton keresztül, 8 mozgólépcső segítségével juthatnak el a nézők az arénatérbe a 3 szinten kialakított átjárható tribünökhöz. Az épület tagolása kívülről az izomrostokra emlékeztet: a kifelé dőlő, ellipszis alapú hasábokra felhelyezett fényszalagok nem csak körbeölelik az épületet, de különféle színekkel, programozott fényjátékokkal az egész épület mozgásba is hozható. Az épület homlokzatán egy kb 600 m2-es kijelző található. A Főbejáratnál impozáns előcsarnok (foyer) érkeznek a vendégek, melyben egy grandiózus, 848 darab kézzel készített üvegcsőből álló függesztett fényinstalláció fogadja a látogatókat. A szabályozható sportvilágítás a legmagasabb fokú világversenyek HDTV-közvetítéseire, valamint a flicker free technológia miatt szuperlassított felvételekre is alkalmas. A világítási rendszer rendezvények, koncertek lebonyolításánál is fontos szerepelt tölt be, alkalmas a nézőtér színhőmérsékletének változtatására, amivel a nézőtér világítása a csarnok átalakítása nélkül, pusztán a világításvezérlésen keresztül, programozott módon képes funkciót váltani. Mindez, ilyen teljesítményű lámpatestek esetében, európai szinten is első és egyedülálló. A nézőtérben egy modern központi kijelző (cube) felel a tájékoztatásért.

Kapcsolódó események