"Az élet színei" kiállítás

2023-11-23T17:00:00.000Z
Nov
23

Program

November 23-án 18:00 órakor az intézet galériájában megnyitjuk "Az élet színei" című kiállítást, ahol roma származású magyar művészek különböző műfajú festményeit tekinthetik meg.

A művek a budapesti Kugler Művészeti Szalon gyűjteményéből származnak, kurátoruk Kőszegi Edit, a Kugler Művészeti Galéria művészeti vezetője és Szuhay Péter kulturális antropológus.

A kiállításon tíz művész vesz részt: Bada Márta, Balázs János, Balázs Kitti, Balogh András Balázs, Bogdán János Amigó, Botos Zoltán, Farkas Noémi, Oláh Jolán, Orsós Teréz és Ráczné Kalányos Gyöngyi.

A megnyitót megtisztelik jelenlétükkel a kurátorok és az egyik művész.

Jöjjön el, hozza el egy barátját és élvezze a sokszínű és színes magyarországi művészettel teli előkáprázatos estét!

Helyszín

KuglerArt Szalon Gallery and Shop

KORTÁRS ROMA MŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY A ROMA MŰVÉSZEKÉRT Galériánk a cigány képzőművészet, népművészet és iparművészet együttes bemutatását, támogatását tűzte ki céljául. A cigány képzőművészet korunkban született meg és formálódik napjainkban is. Ma már több, mint ötven, magát cigányként vagy romaként meghatározó művész alkotásai szerepelnek magyar múzeumok, kiállítótermek anyagában. Kőszegi Edit filmrendezőnő most létrejött magángalériájában ezen művészek legjobb alkotásai láthatóak és egyben meg is vásárolhatóak. A jelenlévő festmények törzsanyaga bemutatkozott már a Magyar Nemzeti Galériában, a Néprajzi Múzeumban, Pekingben, s az UNESCO égisze alatt New Yorkban és Párizsban, s legutóbb Passauban és Stockholmban. A roma népi kultúra tárgyi emlékeit is gyűjtjük. Az autentikus cigány népművészeti tárgyak mellett a tradíció és modernitás jegyében készült iparművészeti alkotások is szerepelnek a Galéria anyagában. A témához illeszkedő zenei és néprajzi filmek, könyvek, albumok gazdagítják a kínálatot. Szalonként működve, változatos programok keretében teret adunk fiatal művészek bemutatkozásának – különféle művészeti ágakban. A Galéria Budapest belvárosában, a Deák Ferenc tér tőszomszédságában, egy impozáns lakásban működik. A gyűjteményt és a programokat folyamatosan bővítjük, szeretettel várjuk támogató érdeklődését.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.