Bonci

2023-11-23T18:00:00.000Z
Nov
23

Program

Halottat lopnak az orvostanhallgatók a szigorlat előtti éjszaka.

Átmegyünk a vizsgán? Látott a portás? Mi lesz, ha lebukunk? Az Arteria maxillaris vagy a Nervus maxillaris oszlik itt végágaira?

Elmondtad neki az abortuszt? Mi van, ha stroke-ot kapott? Te iszol a vizsga előtt? Voltál már disznóvágáson? Mióta nem áll fel? Megkötözzük? Eszed a pizzát a halott fölött? Van nálad inzulin? Ha vakarod, attól jobb lesz? Otthon rendszeresen verekszetek? Hamvasztás vagy koporsós temetés? Te odaadnád a tested?

Előadásunk a 2005-ös debreceni eseményekből inspirálódott: egy norvég riporter rejtett kamerával leleplezte, hogy Magyarországon tanuló norvég orvostanhallgatók illegálisan járnak be éjszakánként a boncterembe tanulni, a formalinba áztatott szerveket hazalopják. A botrány hatással volt a Magyarországon szerzett orvosdiplomák norvégiai elfogadására, a bonctermek szabályzatának és felügyeletének szigorítására, és ránk is.

Hol ér véget a testünk és hol kezdődünk mi? Meg lehet-e húzni a határt a kettő között?

“Az anatómia az orvostudomány szolgálóleánya és tanítómestere.”

Az anatómia az orvostudomány kurvája és királynője.

Az előadásban élethű humán anatómiai modelleket használunk.

Az előadásban meztelenség látható, ezért megtekintését csak 15 év fölötti nézőinknel ajánljuk.

Jegyfoglalás és regisztráció a szervezőnél

Helyszín

KuglerArt Szalon Gallery and Shop

KORTÁRS ROMA MŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY A ROMA MŰVÉSZEKÉRT Galériánk a cigány képzőművészet, népművészet és iparművészet együttes bemutatását, támogatását tűzte ki céljául. A cigány képzőművészet korunkban született meg és formálódik napjainkban is. Ma már több, mint ötven, magát cigányként vagy romaként meghatározó művész alkotásai szerepelnek magyar múzeumok, kiállítótermek anyagában. Kőszegi Edit filmrendezőnő most létrejött magángalériájában ezen művészek legjobb alkotásai láthatóak és egyben meg is vásárolhatóak. A jelenlévő festmények törzsanyaga bemutatkozott már a Magyar Nemzeti Galériában, a Néprajzi Múzeumban, Pekingben, s az UNESCO égisze alatt New Yorkban és Párizsban, s legutóbb Passauban és Stockholmban. A roma népi kultúra tárgyi emlékeit is gyűjtjük. Az autentikus cigány népművészeti tárgyak mellett a tradíció és modernitás jegyében készült iparművészeti alkotások is szerepelnek a Galéria anyagában. A témához illeszkedő zenei és néprajzi filmek, könyvek, albumok gazdagítják a kínálatot. Szalonként működve, változatos programok keretében teret adunk fiatal művészek bemutatkozásának – különféle művészeti ágakban. A Galéria Budapest belvárosában, a Deák Ferenc tér tőszomszédságában, egy impozáns lakásban működik. A gyűjteményt és a programokat folyamatosan bővítjük, szeretettel várjuk támogató érdeklődését.

Kapcsolódó események

Nincsenek aktuális kapcsolódó események.