Kontraszt /Lámpaláng

2023-12-08T18:30:00.000Z

🌗Dalok a valóságról – feketén-fehéren🌓

Az év utolsó Kontraszt és Lámpaláng koncertje a Turbinában, 2023.12.08-án.

Dec
08

Program

// Kontraszt //

Színtiszta valóság hangszerekben, dalszövegekben – feketén-fehéren. A Mirtse Korinna és Csizmazia Zsolt által alapított Kontraszt erőteljes, mégis törékeny hangzásvilágú zenekar, a fényt keresi a sötétségben, és a sötétséget a fényben.

Dalaikkal elnyerték a Fülesbagoly tehetségkutató “legjobb dalszövegíró” és “legjobb női énekes” díját, majd az Öröm a zene tehetségkutató országos döntőjének I. helyét is megszerezték. Második, "Múltidő" című nagylemezük megjelenése után a Kobuci kertben adtak önálló koncertet, a fesztiválszezont az Ördögkatlan nagyszínpadán zárták, tavasszal megjelent kislemezüket pedig az A38 hajón mutatták be.

Idei utolsó koncertjükön eddig még sosem hallott, új dalaik is hallhatóak lesznek.

// Lámpaláng //

A Lámpaláng zenéje énekelt költészet, irodalmi pop – a trióból hattagú zenekarrá bővült formáció saját dalokkal, megzenésített versekkel, balladákkal, ráolvasásokkal és mondókákkal teremt kalandos zenei világot.

Tóth Orsi éneke magabiztosan vezet a műfajok erdejében, ahol érintünk folkot, modern country popot, bluegrasst, időnként rockot és finom énekes-dalszerző dallamokat is.

A zenekar tiszteleg Weöres Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János és Nagy László költeményei előtt, amelyek mellé egyenlő félként emel be kortárs verseket és saját dalszövegeket is.

A zenekar tagjai:

Tóth Orsi- ének

Kristóf Martin -akusztikus, elektromos gitár, vokál

Garai Nóra - hegedű, vokál

Horváth Károly - basszusgitár

Restás Gergő - dob, perkusszív hangszerek, vokál

Iszlai Renáta - klarinét, vokál

Helyszín

Turbina Kulturális Központ

A Turbina Kulturális Központ egy háztömbnyi, sokszínű rendezvényhelyszín a 8. kerület szívében. A rendszeres zenés események mellett elcsíphetünk itt kiállításokat és színházi előadásokat is.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események