Urban Fauna záró tárlatvezetés - Vidra Réka az Art Kornerben

2023-12-04T17:30:00.000Z

December 4-én, hétfőn záró tárlatvezetésre invitálunk Vidra Réka Urban Fauna című kiállításának utolsó előtti napján. Az eseményen maga a művész mesél alkotásainak születéséről és a punching technikáról, amellyel életre kelti a vízióját. A finisszázs során interaktív módon, az alkotásokhoz közel kerülve tapasztalhatod meg, milyen veszélyes a városi élet az őzek, vaddisznók, sünök és társaik számára.

Dec
04

Program

A Kastner Kommunity kiállítóterében pihepuha vadállatokkal találkozhattunk november folyamán. Az idei évben először meghirdetett képzőművészeti pályázat — az Art Open — nyertesének, Vidra Rékának köszönhetően városi vadak költöztek a hibrid közösségi és művészeti térbe. A kiállítás arra reflektált, hogy az urbanizáció következtében természetes élőhelyükről egyre inkább kiszoruló, élelem után kutakodó vadakkal gyakorlatilag városi lakótársakká váltunk az elmúlt évtizedekben.

A záró tárlatvezetésen a művész az alkotások megszületéséről és hátteréről, az elkészítésükhöz használt technikáról mesél, míg Dr. Ronkayné Tóth Mária kutató biológus (a Magyar Természettudományi Múzeum főmunkatársa, a Magyar Biodiverzitás Társaság alapító tagja) társadalmi-tudományos kontextusba helyezi nekünk a témát.

Az eseményen nyestek, sünök, őzek, vaddisznók, szarvasok szemszögéből nézzük meg, milyen veszélyeket rejt a városhoz közeli élettér. Az interaktív sétán közel merészkedünk az alkotásokhoz és egyesével meséljük el a történetüket.

Időpont: 2023. 12. 04. // 18:30-19:30

Kurátor: Tánczos Korinna

Művészetmenedzser gyakornok: Edöcsény Klára

Facebook-esemény

Helyszín

Kastner Kommunity

Kávézó, munkatér, rendezvények, kiállítás.

Kapcsolódó események