Frankie Rose (US), SRSQ (US)

2024-03-03T19:00:00.000Z

Frankie Rose (US)

A Vivian Girls, a Crystal Stilts és a Dum Dum Girls egykori tagja, a brooklyni Frankie Rose szólókarrierbe kezdett a 2010-es években, és a dallamos indie rock keverékét játszotta a shoegaze és a szintipop kitérésével. A Slumberland kiadó egyik fő darabja, az olyan albumok, mint az Interstellar (2012) és a Cage Tropical (2017), Rose egyre inkább a világosabb, új hullám-orientált anyagok felé mozdult el. Hat év kihagyás után 2023 elején visszatért a Love as Projectionnal, egy világító, elektronikus vezérlésű készlettel.

Mar
03

Program

SRSQ

Az SRSQ Kennedy Ashlyn énekes, zenész és elemi erő művészneve. A látnoki shoegaze duó, a Them Are Us Too alapítójaként (a néhai, siránkozó Cash Askew mellett) a Dais Records-on végzett egyre növekvő szólómunkája óta folyamatosan csiszolta több oktávos tartományát és hangulatváltó dalművészetét egyre inkább erőteljes költői hang. A 2019-es ünnepelt debütálás, az Unreality a dallamdinamikának és az érzelmekkel teli ördögűzésnek elmélyülő ajándékát mutatta be – ezt a módot, amelyet félig komolyan megalkotott a „gyászhullámnak”. Az album szenvedélyes reakciója kiterjedt élő randevúkra késztetett, tovább élezve természetes előadói ösztöneit.

Helyszín

A38 Hajó

A szénbányászó hajóból átakalított A38 simán Budapest legizgibb szpotja. A hajó gyomra lassan 20 éve ad otthont az élő- és elektronikus zene széles palettájának, teltháznál pedig bőven érezni, ahogy a bulizók ütemes mozgása hullámokat csap a Dunában. Külföldi fellépők is gyakran emlegetik fel utólag, mint kedvenc klubjukat.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események