Djabe & Steve Hackett

2024-08-08T18:00:00.000Z

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, több mint két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral.

Aug
08

Program

A zenekar az alábbi felállásban érkezik:

Steve Hackett – gitár, ének, harmonika

Barabás Tamás – basszusgitár, gitár, ének

Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, ének

Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt

Kaszás Péter – dobok, ének

Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, több mint két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt hat évben elkészült nyolc közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott e nem mindennapi formáció számára.

A nyolcadik album 2024 tavaszán jelenik meg, „Djabe & Steve Hackett – When The Sound Turns Sweet” címmel Blu-ray, 2CD és 2LP, azaz vinyl formátumokban. A kiadvány legnagyobb slágere a Genesis: Carpet Crawlers című dala már 2023 novemberében napvilágot látott. Beharangozója volt egyben a teljes koncertfelvételnek, melyet 2023. június 20-án rögzítettek a temesvári filharmónia hangversenytermében. Az eddigi lemezek sokezres példányszámban fogytak világszerte és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban, Brazíliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.

A Djabe és Steve Hackett augusztus 8-án a MOMKultban folytathatja a korábbi budapesti sikereit, hiszen 2017 után ismét a MOMkultot választotta fővárosi koncertjének helyszínéül. A 2017-es koncert Djabe & Steve Hackett – Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes címen jelent meg.

A műsoron Genesis klasszikusok, közös Djabe & Steve Hackett szerzemények, Steve Hackett dalok és Djabe kompozíciók szerepelnek. A formáció fennállásának 21 évére teljesen összeforrott egységes produkcióban egyesíti a különböző alkotóműhelyekben született zenei darabokat.

Helyszín

MOMkult

A MOMkult Budapest egyik meghatározó közösségi és kulturális tere. Az elmúlt hetven évben számos hazai és nemzetközi produkciónak adott otthont a Bauhaus épület. Jazz, pop, klasszikus zene, kortárstánc, standup, előadások, beszélgetések, színházi produkciók és fesztiválok töltik meg az épület belső és külső tereit.

Hallgasd meg

Kapcsolódó események