DOME_LIVE 021 PLATON KARATAEV (II.)

2024-04-03T18:00:00.000Z

2024 tavaszán érkezik a Platon Karataev negyedik, Napkötöző című lemeze, amelyből először a Zene Házában kaphatunk egy ízelítőt, nem akármilyen köntösben.

Apr
03

Program

Az új album központi szimbóluma ezúttal a Nap lesz, amely a Hangdóm terében kel majd fel először a félgömb alakú vászon minden pontjára kivetítve. Izgalmas kísérlet ez, hiszen ezúttal egy háromdimenziós, egybefüggő, kisfilm jellegű videklip-csokor kerül bemutatásra a rendhagyó térben.

A Platon Karataev, a hazai indie rock legnemesebb képviselője, pedig tovább folytatja a korábban megkezdett utat: a gitárzenei hagyományokból merítve egyesíti zenéjét a misztikus felhangú szövegekkel. A zenekar új lemezének gerincét képező dalokhoz Székely Ákos álmodta meg a vizuális világot.

Helyszín

Magyar Zene Háza

Kiállítás – Koncert – Beavatás A Magyar Zene Háza nem egy hagyományos múzeum vagy koncertterem. Három vállalt feladatán keresztül - múzeum, oktatás és előadóművészet – a látogatók aktív bevonásával hozza közelebb a zenét az érdeklődők számára. Gyermekközpontú szemléletével, zenepedagógiai programkínálatával izgalmas zenei birodalmat teremt. Az összetett zenei kínálatot a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett épület három szintje is támogatja. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér átfogó zenetörténeti sétáknak ad helyet. A park szintjén kialakított Koncert- és Előadóterem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz kínál zenepedagógiai termeket.

Kapcsolódó események